داغ شدن هارد و افزایش دمای آن

دلایل داغ شدن هارد و پیشگیری از آن

دلایل مختلفی برای داغ شدن هارد لپ تاپ و کامپیوتر وجود دارد. شناسایی هر یک از آن‌ها به شما در نگهداری و مراقبت از این قطعه کمک می‌کند. هارد مورد استفاده برای کامپیوتر و لپ‌تاپ نیز دارای انواع مختلفی است که دلایل داغ شدن آنها و نحوه پیشگیری از این مشکل برای هر کدام متفاوت است. متن حاضر به بررسی دلایل مختلف و مرتبط با داغ شدن هر نوع هارد پرداخته است. در ادامه نیز راهکارهایی برای پیشگیری آن‌ها بیان کرده‌ایم تا بتوانید با انجام آن‌ها از پرداخت هزینه‌های اضافی برای تعمیر هارد یا تعویض آن جلوگیری کنید.

علت داغ شدن هارد کامپیوتر

دمای هارد کامپیوتر به دلایل مختلفی می‌تواند بالا برود و بیشتر از حد طبیعی آن شود. این دمای بالا می‌تواند موجب آسیب‌ جدی به کامپیوتر شود. به همین دلیل شناسایی علت‌ داغ شدن هارد کامپیوتر برای رفع این مشکل ضروری است. برخی از رایج‌ترین دلایل داغ شدن هارد را در ادامه بررسی می‌کنیم:

  • ممکن است فن کامپیوتر آسیب دیده باشد؛ بنابراین دمای بالای هارد به‌راحتی پایین نمی‌آید. با بالا‌رفتن دما ممکن است اطلاعات شما نظیر عکس‌ها، ویدئوها و اسنادتان پاک شوند. در این حالت باید از فن مخصوص کیس و هارد استفاده کنید تا دمای آن کاهش پیدا کند.
  • ممکن است برنامه‌های زیادی روی سیستم شما در حال اجرا باشند. با مشاهده لیست این برنامه‌ها در بخش Task Manager و بستن تعدادی از آنها می‌توانید دمای هارد را به حد استاندارد برسانید.
  • ممکن است دمای محیط بالا باشد. در فصول گرم سال دمای هارد زودتر و بیشتر بالا می‌رود، اما در فصول سرد سال این افزایش دما دیرتر اتفاق می‌افتد.
  • ممکن است هارد ویروسی باشد. هنگامی ‌که دستگاه ویروسی می‌شود، پیوسته در حال خواندن و نگارش اطلاعات است. این امر باعث بالا رفتن دمای آن بیش از حد طبیعی می‌شود.
  • ممکن است هارد دارای کیفیت پایینی باشد. در این وضعیت، دمای هارد با سرعت بالاتری افزایش پیدا می‌کند. پس بهتر است هنگام خرید هارد دقت بیشتری داشته باشید و کالای مورد اطمینانی خریداری کنید.

اگر یک یا چند مورد از این موارد با هم رخ دهند، باعث آسیب جدی به هارد کامپیوتر می‌شوند. بنابراین اگر دمای هارد به میزان غیرطبیعی رسید، لازم است سریعا نسبت به رفع علت آن اقدام کنید. اگر قبل از گذشت مدت ‌زمان طولانی برای تعمیر آن دست به‌کار شوید، می‌توانید با پرداخت هزینه کمتری این کار را انجام دهید.

علت داغ شدن هارد اکسترنال

دلایل داغ شدن هارد اکسترنال و هارد کامپیوتر تا حدود زیادی با یکدیگر مشترک هستند. یعنی ممکن است همان عواملی که باعث داغ شدن هارد کامپیوتر شده‌اند، باعث این اتفاق در هارد اکسترنال نیز شده باشند. از جمله دلایلی که باعث بروز این امر می‌شوند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ممکن است هارد کثیف باشد. کثیفی این قطعه باعث عدم کارایی صحیح و بالارفتن دمای آن می‌شود. اگر خودتان قادر به انجام این‌کار نیستید می‌توانید آن را به مراکز و شرکت‌هایی که در این زمینه فعالیت دارند و دارای مجوز رسمی و قانونی هستند بسپارید.
  • ممکن است هارد بدسکتور شده باشد. در این حالت علاوه‌ بر داغ شدن هارد، مشکلاتی در بارگذاری فایل‌ها به وجود می‌آید. معمولا این آسیب را خودتان از طریق خط فرمان ویندوز می‌توانید رفع کنید. در غیر این صورت از یکی از مراکز فعال در این زمینه کمک بگیرید.

بیشتر بخوانید: روشهای رفع بدسکتور هارد

بالارفتن دمای هارد اکسترنال می‌تواند باعث خاموش ‌شدن ناگهانی سیستم، پاک ‌شدن اطلاعات، مشکلات بارگذاری اطلاعات و عدم دسترسی به آن‌ها شود. به همین دلیل بهتر است در صورت افزایش دمای ناگهانی این قطعه، سریعا آن را تعمیر کنید.

داغ شدن هارد اینترنال

علت داغ شدن هارد دیسک

دمای نرمال هارد دیسک و هارد اینترنال بین ۳۰ تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد است. در این دما مشکلی برای عملکرد هارد ایجاد نمی‌شود. اگر از کامپیوتر یا لپ‌تاپ خود در طول روز بیش از اندازه استفاده می‌کنید این امر می‌تواند اصلی‌ترین دلیل داغ شدن هارد دیسک باشد. سعی کنید استفاده از کامپیوتر و لپ‌تاپ خود را به چند ساعت ساعت در شبانه‌روز کاهش دهید تا از داغ‌ شدن این قطعه جلوگیری کنید.

نصب برخی برنامه‌ها می‌تواند باعث داغ شدن هارد دیسک شود. این برنامه‌ها ممکن است ناسازگار یا ویروسی باشند. پس هنگام نصب هر برنامه‌ای در سیستم خود، به این نکات دقت داشته باشید، در غیر این صورت با مشکلات جدی مواجه می‌شوید.

ممکن است داغ شدن هارد به دلیل قدیمی ‌شدن و استفاده زیاد از آن باشد. وقتی قطعه‌ای از سیستم قدیمی می‌شود، ممکن است دیگر به درستی کار نکند. این مشکل می‌تواند خود را با تولید گرمای زیاد نشان دهد.

قطع و وصل‌شدن برق یا وارد ‌شدن ضربه‌های شدید فیزیکی به هارد، عملکرد این قطعه را با اختلال مواجه می‌کند. این اختلال ممکن است ابتدا خود را به صورت داغ شدن نشان دهد و در نهایت موجب خرابی هارد شود.

اگر تخصصی در زمینه کامپیوتر ندارید، توصیه می‌شود که تنظیمات آن را دستکاری نکنید. این کار باعث به‌ وجود‌ آمدن اختلال در عملکرد هارد می‌شود. در نتیجه هنگامی‌که هارد نتواند به درستی کار کند، به شدت داغ می‌شود.

علت داغ شدن هارد لپ تاپ

دلایل داغ شدن هارد لپ‌تاپ و بروز دمای غیرعادی چیست؟ موارد متعددی که باعث گرمای بالای هارد اکسترنال، هارد دیسک و هارد کامپیوتر شده‌اند، می‌توانند باعث به‌ وجود‌ آمدن این مشکل در لپ تاپ نیز شوند.

  • گرفتگی مجاری هوا و عدم کارکرد صحیح فن‌های خنک‌کننده، دو عامل اصلی گرمای بالای هارد لپ تاپ است. بهترین کار تمیز‌ کردن هارد یا استفاده از خنک‌کننده‌ها برای کاهش دمای هارد است.
  • اگر فن ضعیف شده باشد یا خمیر رسانای گرمای آن خشک شده باشد، دمای هارد بالا می‌رود. اگر داغ شدن هارد مربوط به این دو عامل باشد، علاوه‌بر دمای بالا، صداهای غیرطبیعی و مزاحم نیز هنگام کارکرد این قطعه به گوش می‌رسد.
  • استفاده از درایو قدیمی یا نصب نکردن درایور روی سیستم لپ‌تاپ باعث داغ‌شدن آن می‌شود. اگر مدت ‌زمان زیادی از یک درایور استفاده کرده‌اید یا هنوز آن را روی لپ‌تاپ خود نصب نکرده‌اید، هرچه سریع‌تر این کار را انجام دهید.

داغ شدن هارد به هر دلیلی که رخ داده باشد، نشان از آسیب قسمتی از اجزای داخلی هارد دارد. به همین دلیل توصیه می‌شود در صورت بروز این نوع مشکل، سریعا آن را پیگیری کنید. این پیگیری و رفع مشکل می‌تواند توسط شما یا تعمیرکار لپ‌تاپ و کامپیوتر اتفاق بیفتد.

داغ شدن هارد لپ تاپ

علت داغ شدن هارد SSD

استفاده از هارد SSD نسبت به هارد HDD مزیت‌های بیشتری دارد. یکی از این مزایا این است که دمای طبیعی آن می‌تواند مقدار بیشتری نسبت به نوع معمولی باشد. به عبارتی حافظه SSD می‌تواند دمای طبیعی تا ۷۰ درجه سانتی‌گراد داشته باشد. اما همچنان مشکل داغ ‌شدن و گرمای بیش از اندازه هارد در آن رفع نشده است.

چه چیزی باعث می‌شود هارد به دمای بالایی برسد که عملکرد آن را با اختلال مواجه کند؟ پاسخ به این سوال و یافتن علت‌های این امر می‌تواند به شما در نحوه تعمیر و رفع ایراد آن به شما کمک کند. طول عمر طبیعی هارد SSD بین ۵ تا ۷ سال است. این مقدار را بر‌اساس تقریب و میانگین بیان کرده‌ایم.

هارد‌هایی که دارای کیفیت بالاتری هستند بیشتر از این مقدار طول عمر دارند و هاردهایی که کیفیت آن‌ها پایین‌تر است، طول عمر آن‌ها کمتر است. هر چه به انتهای عمر مفید هارد نزدیک شویم، افزایش دمای بیشتری شاهد خواهیم بود. بروز این اتفاق به شما می‌فهماند که زمان تعویض آن فرا رسیده است.

پیشگیری از داغ شدن هارد

با چند راهکار ساده می‌توانید از داغ شدن هارد لپ‌تاپ و کامپیوتر جلوگیری کنید. در این صورت مجبور به تعویض هارد یا صرف هزینه زیاد برای تعمیر آن نخواهید بود. این قطعه یکی از قطعات کاربردی در سیستم لپ‌تاپ و کامپیوتر است که عدم وجود یا آسیب ‌به آن مشکلات جدی و جبران ناپذیری به وجود می‌آورد.

  • سعی کنید به طور مداوم گرد و غبار موجود بر هارد و فن‌های آن را پاک کنید. در این صورت فن‌ها عمل خنک ‌کردن را به درستی انجام می‌دهند.
  • هنگام خرید هارد، نوع باکیفیت آن را انتخاب کنید. با انتخاب هارد باکیفیت باید هزینه بیشتری بپردازید اما از هزینه‌های تعمیر و تعویض زودهنگام جلوگیری خواهید کرد.
  • اگر قصد نصب برنامه جدیدی روی سیستم لپ‌تاپ یا کامپیوتر خود دارید، آن را از منابع معتبر دانلود و نصب کنید؛ زیرا ویروسی ‌بودن برنامه و نرم‌افزار به هارد آسیب می‌رساند.
  • حداکثر دمای هارد اکسترنال ۶۰ درجه است. برای این‌که دمای هارد از این مقدار بالاتر نرود، باید آن را در محیط گرم نگهداری نکنید.

برای حفظ سلامت هارد بهتر است هر ماه عملکرد هارد را بررسی کنید. در این صورت اگر مشکلی که باعث داغ شدن هارد می‌شود نیز رخ دهد، می‌توانید با اقدام به موقع، از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش راه‌های تست سلامت هارد

سخن پایانی

برای کارکرد صحیح سیستمی که از آن استفاده می‌کنید، به سلامت تمامی قطعات آن نیاز دارید. توجه به دمای مناسب هارد دستگاه یکی از این موارد است. توصیه می‌شود که با راهکارهای پیشگیری از مشکل داغ شدن هارد آشنایی داشته باشید تا نیازی به تعمیر این قطعه پیدا نکنید. در این متن هر آنچه برای شناسایی دلایل این اتفاق و پیشگیری از آن‌ها نیاز است به‌طور کامل بیان شد. حال نوبت به شما می‌رسد که با انجام آن‌ها به مراقبت از هارد سیستم کامپیوتر یا لپ‌تاپ خود بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *