4 دلیل خرابی هارد دیسک

دلیل خرابی هارد دیسک

دیسک سخت و یا به عبارت ساده‌تر HDD یکی از حافظه‌های ذخیره سازی جانبی داده‌ها است و اغلب حافظه دائمی کامپیوتر نیز خوانده می‌شود. هارد دیسک درایو Hard Drive Disk به دو نوع اینترنال (داخلی) و اکسترنال (خارجی) تقسیم می‌شود. هارد اینترنال در واقع همان هاردهای داخلی لپ تاپ و کامپیوتر هستند. در این مقاله قصد داریم به بررسی دلیل خرابی هارد دیسک اینترنال یا داخلی بپردازیم. این حافظه‌ها هم همانند هر چیز دیگری ممکن است دچار خرابی شوند و به تعمیر نیاز داشته باشند. هارد دیسک‌های موجود در بازار، دیر یا زود خراب خواهند شد. با بالا بردن اطلاعات عمومی و تخصصی خود نسبت به دلایل خرابی هارد دیسک‌ها، می‌توان عمر هارد دیسک‌ها را افزایش داد.

چرا اطلاعات هارد اینترنال کامپیوتر و لپ تاپ نشان داده نمی‌شود؟

اغلب مشکلات سیستم عاملی و همچنین دمای بالا باعث خراب شدن هارد کامپیوتر یا لپ تاپ می‌شود. از علائم خرابی هارد اینترنال شناسایی نشدن هارد در بایوس است. در نتیجه این عدم شناسایی، ویندوز شما لود نمی‌شود و دسترسی به اطلاعات ناممکن خواهد بود.

از طرفی اجزای داخلی هارد دیسک وظیفه‌ی گروهی برای نوشتن و خواندن اطلاعات را برعهده دارند. به دلیل حساس بودن این قطعات ممکن است با ضربه یا نوسان جریان برق یا دلایل دیگر، هارد دیسک دچار آسیب شود و محتوا را نشان ندهد.

علائم خرابی هارد لپ تاپ چیست؟

  1. کند شدن لود سیستم عامل
  2. تاخیر زمان کپی شدن دیتا
  3. عدم نصب سیستم عامل جدید
  4. ریست شدن ناگهانی
  5. هنگ کردن سیستم
  6. عدم باز شدن درایو
  7. خطای RAW
  8. خرابی فایل یا پوشه ها Corrupt
  9. عدم کپی شدن اطلاعات
  10. صداهای ویز ویز یا تق تق
  11. اعلان خطا توسط سیستم عامل
  12. عدم بالا آمدن سیستم عامل
  13. خرابی ظرفیت

بیشتر بخوانید: دلایل خرابی هارد لپ تاپ و روشهای تشخیص آن

4 دلیل خرابی هارد دیسک اینترنال

  1. صدمات فیزیکی
  2. گرمای بیش از حد
  3. قطعی و نواسانات برق
  4. نامرتب بودن چیدمان فایل‌ها

چگونه از خراب شدن هارد اینترنال جلوگیری کنیم؟

1. جلوگیری از صدمات فیزیکی

توصیه می‌شود تا حد امکان پس از نصب هارد داخل کیس، آن را جدا نکنید و یا در صورت جدا کردن، سریعا هارد را به کیس جدید انتقال دهید و نصب کنید. (انتقال هارد در هر حالتی به آرامی انجام شود). کوچک‌ترین تکان یا ضربه می‌تواند به هارد اینترنال آسیب جدی و خطرناکی وارد کند. در اغلب اموارد برای بازیابی اطلاعات نیاز به جراحی و تعویض قطعه است. توصیه ما این است که هنگام روشن بودن کامپیوتر یا لپ تاپ آن را تکان ندهید.

2. قرار ندادن هارد در گرما

اگر دمای هارد از حد معمول بیشتر شود ممکن است هارد دیسک، بر اثر گرمای زیاد آسیب ببیند. توصیه می‌شود برای جلوگیری از خرابی هارد تا حد امکان از رایانه‌ی خود در دمای مناسب استفاده کنید. با کمک خنک کننده در زیر لپ تاپ یا استفاده از فن تهویه هوا می‌توانید جلوی خرابی ناشی از گرما را بگیرید. از قرارد دادن لپ تاپ روی فرش یا چرم هم خودداری کنید.

3. استفاده از محافظ برق

افزایش برق یک دلیل خرابی هارد دیسک است که در اکثر مواقع نمی‌تواند بر اجزای مکانیکی داخل هارد دیسک تاثیر زیادی بگذارد. اما مادر برد با مدارهای خود در برابر افزایش ولتاژ آسیب پذیر خواهد بود. برد یک انتقال دهنده و کنترل کننده در هارد دیسک است. کوچک‌ترین تغییر ولتاژ و یا اتصال نا صحیح می‌تواند به آن آسیب بزند .اغلب خرابی‌های برد بدلیل اتصال غلط و جریان بد است.

پس خوب است با انتخاب منبع تغذیه‌ی خوب و با کیفیت در رایانه، از این نوع خرابی جلوگیری کنیم. همچنین در صورت خرابی باطری یا آدابتور لپ تاپ، سریعا آن را درست کنیم.

4. نامرتب بودن چیدمان فایل‌ها

فایل ها هنگام کپی شدن به صورت نامنظمی روی هارد دیسک قرار می‌گیرند و در نتیجه دسترسی به آن‌ها زمان بیشتری خواهد برد. نامرتب بودن فایل ها منجر می‌شود تا هارد بیشتر کار کند. بدیهی است که این امر به خراب شدن هارد در دراز مدت منتهی می شود. مدیریت و مرتب کردن فایل‌ها بعد از وقتی که هارد سیستم پر از فایل می‌شود، ضروری است.

آسیب‌های نرم افزاری یا لاجیکال هارد اینترنال

1. خرابی فریمور

علائم خرابی فریمور می‌تواند این باشد که هارددیسک روشن می‌شود، اما توسط کامپیوتر شناسایی نشده و یا درست شناسایی نمی‌شود، و یا در حین فرآیند راه اندازی از کار می‌ایستد. هرگونه خرابی در فریمور که معمولا در برد PCB و داده‌های دیسک واقع است، می‌تواند منجر به قطع ارتباط شود.

2. بدسکتور

هد اگر به هر دلیلی نتواند روی سکتور مربوطه فرآیند خواندن و نوشتن انجام دهد اصطلاحا بدسکتور گفته می شود.
وجود این نشانه ها را می بایست به عنوان یک هشدار جدی تلقی نمایید و هر چه سریعتر نسبت به تعمیر یا بازیابی اطلاعات یا در صورت امکان بدون فشار آوردن اطلاعات مد نظر را خارج کرد. در مقاله روشهای رفع بد سکتور هارد، جزئیات بیشتری از این موضوع را مطالعه کنید.

3. کارکرد زیاد

خاموش و روشن کردن رایانه باعث می شود بیشترین فشار به هارد دیسک و یا قطعات دیگر موجود در سیستم وارد شود.
عملیات خواندن و نوشتن بر روی هارد هرچه بیشتر باشد امکان ضعیف شدن مغناطیس وجود دارد.
اگر برای چند ساعت قصد دارید رایانه خود را ترک کنید، از قابلیت استندبای (Standby) و یا هایبرنیت (Hibernate) استفاده کنید اما حتما اطلاعات را ذحیره کنید و اسناد را باز نگذارید ولی اگر قرار است از آن به مدت طولانی استفاده نکنید، آن را خاموش کنید.

بازیابی اطلاعات هارد دیسک خراب

هارد دیسک‌ها قطعات بسیار حساسی هستند. هرگونه نقص در آن می‌تواند موجب عدم دسترسی به اطلاعات شود. دلیل خرابی هارد دیسک ممکن است متفاوت باشد، اما در بیشتر موارد باعث از دست رفتن دائمی اطلاعات می شود. با اینکه روند بازیابی اطلاعات از یک هارد دیسک خراب شده بسیار دشوار است، شرکت امداد سیستم بازیابی اطلاعات هارد دیسک را با متخصصان مجرب و در امن‌ترین حالت، پیش می‌برد.

مرکز امداد سیستم با داشتن تجهیزات تخصصی بازیابی اطلاعات هارد، توانایی انجام عملیات بازیابی اطلاعات هارد خراب و آسیب دیده را دارد. این مرکز بدون در نظر گرفتن مدل و ظرفیت و نوع سیستم عامل و پارتیشن هارد دیسک، آن را تعمیر و بازیابی می‌کند. اگر به هر دلیل امکان دسترسی به اطلاعات و داده‌های ذخیره شده‌تان را ندارید، می‌توانید به مرکز بازیابی اطلاعات امداد سیستم مراجعه نمایید. متخصصان این مجموعه با تعمیر و برطرف کردن مشکل هارد شما، اقدام به بازیابی اطلاعات هارد دیسک شما می‌کنند. شاهد بازیابی و ریکاوری کلیه اطلاعات هارد خود باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *