دلایل خاموش شدن لپ تاپ

خاموش شدن لپ تاپ دلایل و رفع آن

خاموش شدن لپ تاپ بطور ناگهانی کمی ناراحت کننده است. به دلیل قیمت بالای سیستم، قطعا نسبت به بروز این مشکل بی‌تفاوت نخواهید ماند. در این شرایط لازم است که ابتدا دلایلی که باعث بروز این اتفاق شده‌اند را شناسایی کنید و سپس برای رفع این مشکل اقدام کنید. راهکارهایی که در خانه برای شناسایی و رفع این مشکل می‌توانید استفاده کنید در این متن آورده شده‌اند. شما با مطالعه آن‌ها خواهید توانست با ‌توجه ‌به علتی که باعث بروز این مشکل شده است راه‌حل مربوط به آن را استفاده کنید.

دلیل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ

اگر سیستم شما به‌طور ناگهانی خاموش شده است، دلایل نرم‌افزاری و سخت‌افزاری مختلفی می‌تواند باعث این اتفاق شده باشد. اگر مواردی مانند سنگین ‌بودن برنامه‌های نصب‌شده روی سیستم باعث خاموش شدن لپ‌ تاپ شده باشد، ممکن است سیستم به‌طور خودکار یا با فشردن دکمه پاور مجددا روشن شود. اما در صورت جدی‌ بودن دلیل بروز این مشکل، سیستم به‌راحتی روشن نخواهد شد و باید برخی مراحل را برای تعمیر آن طی کنید. رایج‌ترین علل بروز خاموش‌ شدن ناگهانی سیستم عبارت‌اند از:

  • بالا‌رفتن دمای لپ تاپ: اگر دمای لپ‌تاپ در اثر اتفاقات گوناگون به بیش از توان سیستم افزایش یابد، سیستم خاموش می‌شود. اگر پیش از خاموش ‌شدن، سروصدای زیاد یا غیر‌طبیعی از دستگاه به گوش می‌رسید، دلیل آن می‌تواند عدم ‌تهویه مناسب دستگاه باشد.
  • ایراد سخت‌افزاری در لپ تاپ: اگر در روز‌های اخیر سخت‌افزاری را روی سیستم خود نصب کرده‌اید، می‌تواند علت بروز این مشکل باشد.
  • نفوذ رطوبت به لپ تاپ: نفوذ آب یا بخار آن به درون هر یک از اجزای لپ‌تاپ می‌تواند باعث خاموش شدن لپ تاپ شود.
  • از کار‌افتادگی لپ‌تاپ: باطری ممکن است در اثر عواملی که بر آن اثر گذاشته‌اند یا طی‌ کردن طول عمر طبیعی دچار از کار ‌افتادگی شود.

پس از خاموش ‌شدن لپ ‌تاپ بهتر است بیشتر از یک‌بار برای روشن کردن دستگاه تلاش نکنید.

دلیل خاموش شدن لپ تاپ هنگام بالا آمدن ویندوز

ممکن است هنگامی که قصد روشن‌ کردن لپ‌تاپ خود را دارید، پیش از بالا‌ آمدن صفحه آبی ‌رنگ که نشان‌‌دهنده پردازش ویندوز است و هنگام آن، دستگاه خاموش شود. در این حالت باید به دنبال یافتن دلیل خاموش شدن لپ تاپ هنگام بالا آمدن ویندوز باشیم تا بتوانیم از راهکار مناسب برای رفع آن استفاده کنیم. این دلایل عبارتند از:

  • بالا بودن دمای دستگاه
  • عدم کار‌کرد صحیح فن سی‌پی‌یو (CPU)
  • قرار‌نگرفتن هیت‌سینک به شکل صحیح روی سی‌پی‌یو
  • آسیب ‌دیدگی پاور
  • خرابی هارد
  • تحت فشار قرار نگرفتن BIOS

در حالت آخر، سیستم داغ نمی‌شود. اما هنگامی ‌که دستگاه در حال روشن‌ شدن و راه‌اندازی ویندوز است، فشار زیادی به لپ‌تاپ وارد می‌شود که در نهایت خاموش‌ شدن سیستم را به دنبال دارد.

فعال‌نبودن حالت بهینه سیستم نیز می‌تواند باعث عدم کارکرد صحیح لپ‌تاپ شود. در این حالت پس از خاموش ‌کردن لپ‌تاپ، برای روشن ‌کردن مجدد آن با مشکل مواجه می‌شوید. گرفتگی منافذ و قسمت‌های خروجی لپ‌تاپ به دلیل عدم تهویه هوا و بالا‌ رفتن دمای سیستم در اثر آن، ممکن است در ایجاد این اتفاق نقش داشته باشد.

دلیل خاموش شدن لپ تاپ در ویندوز 10

اگر ویندوز 10 روی سیستم شما نصب است و به‌طور مکرر لپ‌تاپ شما دچار خاموشی می‌شود، دلایل مختلفی می‌توانند در وقوع این اتفاق اثر داشته باشند. از جمله این دلایل می‌توان به داغ ‌شدن، کثیفی فن، برنامه‌های ویروسی، عدم کار‌کرد باتری و مشکلات سخت‌افزاری اشاره کرد.

فعال ‌بودن گزینه بالا‌ آمدن سریع ویندوز 10 یکی از مشکلات دیگر است. این گزینه با این که در راه‌اندازی سریع سیستم کمک می‌کند، اما باعث بروز اختلال در عملکرد سیستم نیز می‌شود.

در حالت عادی سیستم شما روی حالت ذخیره فایل‌ها قرار دارد. در‌صورتی‌که سیستم در اثر گزینه «بالا‌ آمدن سریع ویندوز» خاموش شود، به فایل‌های شما آسیبی وارد نمی‌شود و پس از روشن‌ شدن مجددا می‌توانید به آن‌ها دسترسی پیدا کنید. فایل‌هایی که توسط این حالت پشتیبانی نمی‌شوند، ممکن است دسترسی به آنها پس از روشن‌شدن لپ تاپ ممکن نباشد.

خاموش ‌شدن مکرر لپ‌تاپ در اثر فعال ‌بودن این گزینه می‌تواند برای شما بسیار کسل‌کننده باشد. حتی ممکن است در برخی موارد که در حال انجام فعالیت مهمی با لپ‌تاپ خود هستید این اتفاق رخ دهد. به همین دلیل بهتر است روش غیر‌فعال‌ کردن آن را یاد بگیرید.

برای غیر‌فعال ‌کردن گزینه «بالا ‌آمدن سریع ویندوز» ابتدا در قسمت تنظیمات وارد بخش کنترل پنل Control panel شوید. سپس به قسمت POWER OPTION بروید و گزینه مربوط به این حالت را غیر‌فعال کنید.

خاموش شدن لپ تاپ

علت داغ شدن و خاموش شدن لپ تاپ

استفاده زیاد و طولانی ‌مدت از لپ‌تاپ باعث بالا ‌رفتن دمای آن و داغ ‌شدن پیش از حد این وسیله می‌شود. اما در برخی موارد ممکن است که این مورد دلیل داغ شدن لپ‌تاپ نباشد. این سیستم برای خنک نگه ‌داشتن قطعات خود به تهویه هوای کافی و مناسب نیاز دارد. به همین دلیل باید قطعه‌ای که این وظیفه را بر‌عهده دارد سالم باشد تا بتواند وظیفه خود را به‌درستی انجام دهد.

حداقل یک فن برای تهویه هوای مناسب در لپ‌تاپ قرار دارد. این قطعه ممکن است در اثر استفاده زیاد از سیستم یا استفاده غیر‌اصولی دچار ایرادتی شود. به همین دلیل دیگر قادر نخواهد بود لپ‌تاپ را خنک نگه دارد. عدم خروج گرمای مازاد باعث داغ ‌شدن بیش از اندازه سیستم و در نهایت خاموش شدن لپ تاپ می‌شود.

اگر پیش از خاموش‌ شدن سیستم متوجه گرمای زیاد آن شده‌اید هنگامی‌که با خاموش ‌شدن سیستم مواجه شدید می‌توانید برای تعمیر فن اقدام کنید. نیاز است برای انجام این عمل به مراکز معتبر تعمیرات لپ‌تاپ مراجعه کنید تا از فن بی‌کیفیت یا دست‌دوم برای لپ‌تاپ شما استفاده نکنند.

بیشتر بخوانید: دلایل داغ شدن هارد و پیشگیری از آن

علت خاموش شدن لپ تاپ و روشن نشدن

این نوع خاموش شدن لپ‌تاپ شدید‌ترین نوع خاموش‌ شدنی است که می‌تواند اتفاق بیفتد. معمولا در لپ‌تاپ‌هایی که به‌تازگی خریداری کرده‌اید و مشغول استفاده از آن هستید رخ نمی‌دهد. به همین علت، دلایل مختلفی می‌توانند باعث بروز این اتفاق شوند.

  • بالا‌رفتن دمای لپ‌تاپ ممکن است باعث خاموش ‌شدن لپ تاپ و روشن‌ نشدن آن تا زمان خنک‌ شدن قطعات آن شود.
  • در‌صورتی‌ که فن لپ‌تاپ کثیف باشد عمل تهویه هوا به‌خوبی انجام نمی‌شود. در نتیجه دمای سیستم بالا می‌رود. این امر موجب خاموش ‌شدن دستگاه و روشن نشدن لپ‌تاپ تا زمان رفع این مشکل می‌شود.
  • ممکن است گزینه اور‌کلاک در سیستم شما فعال باشد. در این صورت هنگام انجام فعالیت‌های سنگین یا استفاده از برخی برنامه‌ها لپ‌تاپ خاموش می‌شود.
  • اگر از درایورهای قدیمی برای دستگاه خود استفاده می‌کنید خرابی یا عدم‌سازگاری آن با سیستم لپ‌تاپ شما می‌تواند باعث خاموش ‌شدن لپ ‌تاپ و به تاخیر ‌افتادن روشن‌ شدن آن شود.
  • ویروس‌ میتواند باعث خاموش‌ شدن سیستم یا راه‌اندازی مجدد آن می‌شوند.
  • در‌صورتی‌که شارژر یا منبع انرژی متصل به لپ‌تاپ دارای ولتاژی فرا‌تر یا کمتر از ظرفیت سیستم باشد باعث خاموش‌ شدن لپ ‌تاپ می‌شود.

مشاهده هر یک از این موارد را جدی بگیرید؛ زیرا ممکن است موجب شود دستگاه شما به‌طورکامل از کار بیفتد. استفاده از برخی ترفند‌های ساده می‌تواند به رفع مشکل خاموش ‌شدن لپ ‌تاپ و روشن ‌نشدن شما کمک کند‌.

رفع مشکل خاموش شدن لپ تاپ

برای حل مشکل خاموش شدن لپ تاپ پس از روشن ‌شدن آن ابتدا به قسمت device manajer بروید و خطاها را مشاهده کنید. در این صورت سریع‌تر می‌توانید راه‌حلی برای حل این مشکل در سیستم خود بیابید.

  • از نرم‌افزار‌هایی که باهدف عیب‌یابی سیستم طراحی شده‌اند استفاده کنید.
  • تمامی سخت‌افزار‌هایی مانند سی‌پی‌یو (CPU)، رام (RAM)، کارت گرافیکی و مواردی ازاین‌قبیل را که اخیرا به لپ‌تاپ خود متصل کرده‌اید را جدا کنید و حتی‌الامکان از آن‌ها تا مدتی استفاده نکنید.
  • رطوبت را با یک پارچه نمدی از بین ببرید.
  • اگر دلیل خاموش شدن لپ تاپ شما خرابی باطری آن است باید برای تعمیر آن اقدام کنید. در‌صورتی ‌که باطری طول عمر طبیعی خود را طی کرده باشد باید به فکر تعویض آن باشید.
  • اگر به دلیل فعال ‌بودن گزینه اور‌کلاک سیستم خاموش می‌شود به بخش تنظیمات بروید و آن را خاموش کنید.
  • درایور‌های سیستم عامل را بروز کنید.
  • آنتی‌ویروس و برنامه‌های مربوط به شناسایی فایل‌های مخرب را روی لپ ‌تاپ نصب کنید.
  • از شارژر و منبع تغذیه مناسب برای لپ‌تاپ خود استفاده کنید.

در‌صورتی‌که با انجام هر یک از این راهکار‌ها متناسب با نوع خاموش شدن لپ تاپ نتیجه مفیدی حاصل نشد می‌توانید به مراکز تعمیرات لپ‌تاپ مراجعه کنید.

سخن پایانی

خاموش شدن لپ تاپ اتفاقی است که امکان دارد درحالی‌ که به‌طور کاملا عادی با لپ‌تاپ خود مشغول انجام فعالیت‌های خود هستید رخ دهد.

عدم اقدام به موقع برای تعمیر یا تعویض قطعات که باعث رفع این مشکل می‌شود می‌تواند باعث ایرادات جدی در سیستم این دستگاه شود. به همین دلیل توصیه می‌کنیم اگر با ترفند‌های نسبتا ساده‌ای که برای رفع ایراد خاموش شدن این دستگاه در اختیار شما قرار گرفته است موفق به رفع آن نشدید حتما به مراکزی که در این زمینه فعالیت دارند مراجعه کنید

یک نظر در“خاموش شدن لپ تاپ دلایل و رفع آن“

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *