دلایل عدم شناسایی هارد توسط دستگاه ها

دلایل عدم شناسایی هارد توسط دستگاه‌ها

عدم‌شناسایی هارد توسط کامپیوتر می‌تواند ناشی از اشکال در اتصالات هارد، مثل کابل باشد. اگر ناشی از اتصال باشد، با یک جابجایی کابل ساده می‌توانید مشکل را برطرف کنید. اما اگر هارد دیسک شما یک مشکل داخلی مثل خرابی فریم‌ویر، بدسکتور، ایراد هد و موارد اینچنینی داشته باشد حتما نیاز به یک متخصص تعمیر هارد دارید.

خوشبختانه در اغلب موارد، اشکال دیتکت نشدن هارد (یا همان شناخته نشدن هارد) با اندک تنظیمات و تعمیرات هارد قابل رفع است. بازیابی داده‌های چنین هاردی نیز با موفقیت قابل انجام است. این نکته را در نظر داشته باشید که بازیابی دیتا را باید به متخصص بسپارید. در غیر این صورت ممکن است با یک کار غیر حرفه‌ای براحتی تمام اطلاعات‌تان از دست بروند.

عدم شناسایی هارد یا همان دیتکت نشدن هارد ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود که در این میان برخی از این علل شایع‌تر و برخی دیگر نادرترند. توصیه می‌شود در صورت مواجهه با چنین اشکالی در سیستم خود، در اسرع وقت دستگاه خود را به یکی از مراکز استاندارد در حوزه بازیابی تحویل دهید تا اقدامات مورد نیاز جهت بررسی هارد و عوامل مرتبط با آن انجام شود. مرکز تخصصی بازیابی امداد سیستم یکی از مجهزترین مراکز ریکاوری اطلاعات است. که می‌توانید به آن مراجعه کنید.

دلایل عدم شناسایی هارد توسط کامپیوتر

برخی از شایع‌ترین علل ایجادکننده مشکل عدم شناسایی هارد عبارتند از:

  1. تمیز نبودن کابل‌های هارد
  2. خراب بودن کابل‌های اتصال
  3. عدم چرخش دیسک هارد
  4. خراب بودن قطعات سیستم
  5. بدسکتور شدن هارد
  6. خرابی و مشکل فیزیکی هارد
  7. ویروسی شده
  8. خراب شدن هد هارد
  9. اضافه نشدن درایو هارد در ویندوز
  10. اضافه نشدن درایو هارد در ویندوز
  11. خرابی یا آپدیت نبودن فریمور
  12. مشکل سیستم عامل یا پورت USB
  13. خرابی موتور هارد

بررسی کابل اتصال در صورت عدم شناسایی هارد

در زمان شناسایی نشدن هارد، ابتدا باید کابل و رابط اتصال هارد را بررسی کرد. ممکن کابل‌ها دچار خرابی یا قطع و وصلی شده باشد. در سیستم‌های خانگی باید کابل برق هارد و کابل انتقال دیتا یا همان ساتا SATA را بررسی کرد. در هاردهای اکسترنال چک کردن کابل USB لازم است. توصیه می‌شود، برای هاردهای اکسترنال، از کابل‌های اورجینال و رابط USB 3.0 به بالا استفاده کنید.

اضافه نشدن درایو هارد در ویندوز

نکته‌ای که خیلی ساده ولی با اهمیت است، اضافه شدن درایو هارد به ویندوز است. گاهی عدم شناسایی هارد دلیل خاصی ندارد و فقط نیاز به اضافه کردن دستی درایو به ویندوز است. برای این کار از مسیر زیر از وصل بودن هارد و اضافه شدن درایو اطمینان حاصل کنید.

ابتدا بر روی آیکن This Pc یا My Computer کلیک راست کرده و از منوی باز شده گزینه Manage را انتخاب کنید.
سپس از پنجره باز شده در منوی سمت چپ قسمت Disk Management را انتخاب کنید. دستگاه‌هایی که به رایانه شما متصل هستند، نمایش داده می‌شوند. درایو یا هارد خود را شناسایی و روی آن کلیک راست کنید. از منوی باز شده گزینه‌ی Change Letter drive را انتخاب کرده و گزینه Add را بزنید.

خرابی هد در دیتکت نشدن هارد

یکی از مشکلات دیگری که در عدم شناسایی هارد تاثیر بسیاری دارد، خرابی هد است. خرابی هد ممکن است در پی بروز اتفاقاتی مانند ضربه، خاموش و جدا کردن ناگهانی هارد، نوسانات برق، حرکت و تکان دادن هارد هنگام اجرای عملیات رخ دهد. در پی این اتفاق ممکن است هد با صفحه‌ی پلتر درگیر شده یا حتی کاملا از بین برود.

برای تشخیص این مورد، بعد از اتصال هارد به رایانه، به صدای هارد گوش کنید. هر گونه صدای غیر عادی شنیدید هارد را جدا کرده و به یک متخصص بازیابی مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: دلایل خرابی هارد لپ تاپ و روشهای تشخیص آن

خرابی سوکت یا کانکتور اتصال برد

از دیگر دلایلی که باعث عدم شناسایی هارد می‌شود، خراب بودن سوکت یا کانکتور اتصال هارد است. ممکن است در پی اتصال‌های مکرر ( عمدتا در هارد اکسترنال ) خرابی سوکت و کانکتور برای شما پیش بیاید. در صورت چنین مشکلی دیگر از هارد استفاده نکنید و هارد خود را سریعا به یک متخصص هارد نشان دهید.

آپدیت نبودن درایور هارد و USB

یکی از دلایل دیگری که می‌تواند در عدم شناسایی هارد دیسک نقش داشته باشد، به روز نبودن درایورهای هارد یا USB است. برای تنظیم و آپدیت کردن این قسمت می‌توانید به قسمت Device Manager در Manage ویندوز مراجعه کنید. با تشخیص درایو مربوطه به هارد دیسک نسبت به بروز رسانی آن اقدام کنید.

عیب یابی هارد با مشکل شناخته نشدن هارد

در صورتی که هارد شما دچار خرابی‌های فیزیکی نظیر خرابی هد به دلیل ضربه خوردن باشد، در هیچ مرحله‌ای شناسایی نخواهد شد. خرابی‌های فیزیکالی هارد دیسک عموماً با صدای نابهنجار و غیرعادی همراه است. بنابراین شنیدن صدای غیرعادی یا صدا دادن هارد می‌تواند دلیل وجود خرابی در هد یا هارد دیسک باشد.

درصورتی‌که شناخته نشدن هارد به دلیل خرابی‌های فیزیکی باشد، رفع ایراد هارد برای بازیابی اطلاعات آن با جراحی هارد انجام خواهد شد. در چنین شرایطی تعمیر هارد دیسک توصیه نمی‌شود. تعمیر هارد و بررسی اقدامات مورد نیاز جهت رفع مشکل شناخته نشدن هارد می‌بایست در یک محیط کاملا مجهز و توسط کارشناسان این حوزه انجام شود. مرکز ریکاوری هارد یکی از مجموعه‌های فعال و مجهز در حوزه بازیابی هارد است که تمامی خدمات بازیابی هارد را با گارانتی و ضمانت ارائه می‌نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *