بازیابی پیام های حذف شده چت تلگرام ، واتس آپ، ایتا، روبیکا، آی گپ، بله، سروش

بازیابی پیام و برگرداندن پیامهای پاک شده

پیامرسان‌ها یا Messenger ها پرطرفدارترین راه برای تعامل و برقراری ارتباط با دیگران شده‌اند. امکان ارسال متن، عکس، صوت، برقراری تماس صوتی و تصویری پیام رسان‌ها را پرطرفدار کرده است. گاهی پیش می‌آید که خواسته یا ناخواسته پیام‌های متنی، ویس یا عکس‌های ارسالی را حذف می‌کنید. اگر به اطلاعات از دست رفته خود نیاز دارید، باید به دنبال روشی برای بازیابی پیام‌های حذف شده باشید. در این مقاله انواع روش‌های ریکاوری پیام را برایتان گفته‌ایم.

بازیابی پیام و چت

میزان موفقیت ریکاوری پیام‌های حذف شده در گوشی‌های اپل یا هر برند دیگری، به این‌که چه مدتی از پاک کردن آن گذشته است، بستگی دارد. هر چقدر زمان کمتری گذشته باشد، شانس بیشتری برای ریکاوری و بازیابی پیام‌ها دارید. به این دلیل که در فاصله زمانی کم، احتمال جایگزینی اطلاعات هم کمتر است. در واقع با دریافت اطلاعات جدید، اطلاعات قبل از جمله پیام‌ها به مرور زمان حذف می‌شوند. این مطلب برای همه‌ی حافظه‌های ذخیره سازی صدق می‌کند. در مورد ریکاوری هارد، فلش و دیگر دستگاه‌های ذخیره‌سازی هم این نکته از اهمیت بالایی برخوردار است.

در حقیقت اطلاعات حذف شده تنها برای مدتی باقی می‌مانند و بعد از آن برای همیشه حذف می‌شوند تا فضا برای اطلاعات جدید باز شود. پس اگر پیامی در گوشی شما پاک شده است، استفاده از تلفن را به حداقل برسانید تا اطلاعات بیشتری وارد تلفن شما نشود. مراحلی که برای بازیابی پیامک‌های حذف شده باید دنبال کنید، بسته به دستگاهی که استفاده می‌کنید ممکن است کمی متفاوت باشد.

چگونه پیامک پاک شده در گوشی اندرویدی را بازیابی کنیم؟

گوشی‌های اندروید به نحوی طراحی شده‌اند که بعد از حذف پیامک، به‌طور کامل حذف نمی‌شود و در دستگاه باقی می‌ماند. بنابراین بازیابی پیام‌ در گوشی‌های اندروید امکان‌پذیر است. البته بسته به اینکه آیا قبل از پاک شدن پیام‌ها نسخه پشتیبان ایجاد کرده‌اید یا خیر، دو گزینه برای انجام بازیابی پیش رو دارید. اگر قبل از پاک شدن پیام‌هایتان توسط Google Drive یا برنامه‌های مشابه از آن‌ها پشتیبان‌گیری کرده باشید، به سادگی می‌توانید نسخه پشتیبان را بازیابی کنید. اگر از پیامک‌هایتان نسخه پشتیبان تهیه نکرده‌اید، باید از نرم‌افزار‌های ریکاوری استفاده کنید. اپلیکیشن‌های مختلفی برای بازیابی پیام‌ها در گوشی اندروید در بازار وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها برای بازیابی پیام‌های متنی خود استفاده کنید.

مشکل دیگری که در بعضی از گوشی‌های اندروید شاهد آن هستیم، فراموشی رمز عبور است. در صورتی که به این مشکل برخورده باشید می‌توانید از مطالب مقاله بازیابی رمز گوشی و انواع پسورد موبایل استفاده کنید.

بازیابی پیام‌های پاک شده با نسخه پشتیبان

اگر پشتیبان‌گیری Google Drive را در تلفن هوشمند اندروید خود فعال کرده باشید، می‌توانید نسخه پشتیبان را بازیابی کرده و از این طریق پیامک‌های حذف شده را بازگردانید. نکته اصلی و مهم این است که برای بازیابی نسخه پشتیبان باید تنظیمات گوشی را به تنظیمات کارخانه بازنشانی کنید. درواقع تمام اطلاعات موجود در گوشی را پاک می‌کنید تا بتوانید پیام‌های متنی از دست رفته را بازیابی کنید. اگر این روش را انتخاب کردید حتما از فایل‌های مهمتان پشتیبان بگیرید.

بازیابی پیام‌های حذف شده بدون نسخه پشتیبان

در صورتی که قبلا از پیام‌های خود نسخه پشتیبان تهیه نکرده‌اید، می‌توانید از برنامه‌های موجود در بازار استفاده کنید. یکی از این برنامه‌ها Dr. Fone Android Data Recovery و دیگری PhoneRescue است که تنظیماتی مشابه دارند. آنها با اسکن کردن گوشی پیام‌های حذف شده را پیدا می‌کنند و سپس به شما اجازه می‌دهند به طور انتخابی آن پیام‌ها را در تلفن خود بازیابی کنید. به خاطر داشته باشید که تضمینی برای بازگشتن پیام‌ها از این طریق وجود ندارد اما در صورتی که نتوانستید از روش قبل استفاده کنید، می‌توانید این رروش را نیز تست کنید.

پشتیبان‌گیری از پیام‌ها

راه‌های بسیاری وجود دارد که از داده‌های خود نسخه پشتیبان (بک آپ) تهیه کنید. بهترین روشی که به شما توصیه می‌کنیم، استفاده از فضاهای ابری مانند گوگل درایو است. سرویس ابری گوگل درایو یک ابزار کاملا کاربردی و فوق العاده است که کارهای بسیاری جدای از ذخیره سازی اسناد و تصاویر را انجام می‌دهد. شما از طریق سرویس ابری گوگل درایو می‌توانید از تمام اطلاعات گوشی اندرویدی خود پشتیبان تهیه کنید. برای اینکار کافیست مراحل زیر را طی کنید:

  1. وارد تنظیمات گوشی اندرویدی خود شوید.
  2. روی گوگل ضربه بزنید.
  3. 3تهیه پشتیبان را انتخاب کنید.
  4. مطمئن شوید که پشتیبان گیری گوگل درایو فعال است.
  5. از اطلاعات خود پشتیبان تهیه کنید.

چند نکته

۱- پیش از این که پیام یا هر اطلاعات دیگری از دستگاه شما حذف شود و مجبور به ریکاوری کردن پیامهای پاک شده شوید، از اطلاعات خود به طور مستمر و منظم بک آپ (فایل پشتیبان) تهیه کنید.
۲- اگر احیانا اس ام اس مهمی از گوشی شما حذف شد، از ورود هر گونه داده جدید به تلفن جلوگیری کنید. اگر پیامک به اشتباه حذف شد، خیلی سریع و پیش از این که داده جدید وارد گوشی شما شود، برای بازیابی پیامهای حذف شده اقدام کنید.
۳- می‌توانید به جای تهیه‌ی نسخه پشتیبان، اطلاعات خود را روی فضای ابری نگه دارید که امنیت بیشتری دارند و احتمال حذف شدن اطلاعات آن کم است.

نرم افزار بازیابی اطلاعات پیام و چت

علاوه بر پشتیبان‌گیری مستقیم که به آن اشاره کردیم، راهکارهای دیگری نیز برای تهیه نسخه پشتیبان وجود دارد که یکی از آن‌ها استفاده از نرم‌افزار Backup and Restore است. با نصب این برنامه روی گوشی اندروید خود به راحتی و با انجام یک سری از اقدامات می‌توانید از تمام اطلاعات گوشی خود پشتیبان بگیرید تا دیگر نگران حذف پیام‌ها یا فایل‌هایتان نباشید. در حال حاضر بهترین نرم افزارها برای بازیابی پیام های حذف شده، نرم افزار های Android Data Recovery, Dr. Fone, Tenorshare UltData, و FonePaw می‌باشند.

بیشتر بخوانید: ریکاوری فایل های پاک شده

معرفی انواع پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی

در حال حاضر شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان‌های بسیاری وجود دارند که برای انتقال پیام، اسناد و همچنین ایجاد تعامل استفاده می‌شوند. برخی از این پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی محبوب و پر کاربرد در دو دسته زیر تقسیم شده‌اند:

1. پیام‌رسان‌ها یا مسنجر (Messengers)

واتس اپ (hat’s App)، تلگرام (Telegram)، وی چت (WeChat)، پیام رسان ایرانی سروش، پیام رسان ایرانی ایتا، پیام رسان ایرانی بله، پیام رسان ایرانی آی گپ جزو مسنجرها به حساب می‌آیند.

2. شبکه‌های اجتماعی (Social Network)

اینستاگرام (Instagram)، یوتیوب (YouTube)، اسنپ چت (SnapChat)، توییتر (Twitter)، شبکه اجتماعی باهم، روبیکا، شبکه اجتماعی نزدیکا، شبکه اجتماعی لوکوبوک، شبکه اجتماعی هورسا نیز از انواع سوشال مدیا هستند.

بیشتر بخوانید: راه های بازیابی رمز اینستاگرام چیست؟

آیا می‌توان پیام‌های پاک شده‌ تلگرام را برگرداند؟

تلگرام برنامه‌ای است که به تمام کاربرانش اجازه داده پیام‌ها و تاریخچه‌ی چت‌ها را بدون گذاشتن هیچ رد پایی پاک کنند. همین قابلیت، ریکاوری پیام‌ حذف شده‌ی تلگرام را سخت می‌کند. البته به این معنا نیست که بازگردانی آن غیر ممکن است. ساده‌ترین و دم دست‌ترین روش استفاده از UNDO است. زمانی که به اشتباه پیامی را حذف می‌کنید، تلگرام چند ثانیه به شما اجازه می‌دهد که پیام حذف شده را برگردانید. استفاده از فضای ابری تلگرام، پشتیبان‌گیری و استفاده از نرم افزارهای مخصوص ریکاوری نیز برای بازیابی پیامهای پاک شده به شما کمک خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: چگونه از هک تلگرام جلوگیری کنیم؟

ریکاوری ویس تلگرام

ویس و صدا گاهی اسناد مهمی برای ما محسوب می‌شوند. ممکن است بخاطر غفلت یا به طور عمد، ویس‌هایی را در تلگرام حذف کرده باشیم که بعدها به آن نیاز شدید پیدا کنیم. برای بازیابی صداهای ضبط شده‌ای که در پیام رسان تلگرام داشته‌اید، روش‌هایی را در همین مقاله گفتیم. تنها در صورتی می‌توانید پیامهای صوتی تلگرام را بازیابی کنید که از گوشی‌های زیر مجموعه‌ی اپل استفاده کنید و در آیتونز و یا آیکلود یک نسخه پشتیبان تهیه کرده باشید. با استفاده از حساب iCloud می‌توانید به راحتی به تمام پیام‌های تلگرام خود دسترسی پیدا کنید.

بازیابی اطلاعات فضای ابری تلگرام

فضای ابری همان فضای ذخیره‌سازی آنلاین است. به دلیل استفاده زیاد کاربران از فضای ابری، تلگرام نیز این قابلیت را به پیام‌رسان خود اضافه کرده است. می‌توانید فایل‌ها، تصاویر، ویس و فیلم‌های مورد علاقه و پرکاربردتان را در فضای ابری تلگرام ذخیره کنید. بنابراین اگر مشکلی برای گوشی یا کارت حافظه‌تان به وجود بیاید، اطلاعاتتان در امان خواهند بود.

اما اگر فضای ابری تلگرام حذف شود، امکان بازیابی پیام آن وجود دارد؟ ممکن است به طور اتفاقی و یا عمد کل فضای ابری تلگرام را حذف کنید. برای ریکاوری آن شاید به دردسر بیفتید. اگر کلید ذخیره عکس و فیلم در گالری گوشی را فعال کرده باشید، شانس به شما رو کرده و امکان ریکاوری عکس و فیلم‌ها در گالری را دارید. درصورتی‌که فایل یا اسنادتان را در کانال و گروه دیگری داشته باشید، از آن طریق نیز می‌توانید اقدام به ریکاوری اطلاعات فضای ابری تلگرام کنید. در غیر این صورت باید گفت که دسترسی به آن ممکن نیست.

بیشتر بخوانید: بازیابی مخاطبین حذف شده

بازیابی پیامهای واتساپ

ریکاوری اطلاعات واتساپ شاید به راحتی ریکاوری عکس و فیلم‌های تلگرام یا ایتا نباشد، ولی غیرممکن هم نیست. اگر چت‌های خود را آرشیو کرده باشید، با مراجعه به قسمت Archived Chats می‌توانید به پیام‌ها و اطلاعات واتساپ دسترسی پیدا کنید. درصورتی‌که پیام‌ها را آرشیو نکرده باشید، در یک صورت دیگر امکان بازیابی اطلاعات واتساپ را خواهید داشت. اگر پیش از این‌ گزینه‌ی پشتیبان‌گیری را در تنظیمات برنامه واتساپ فعال کرده باشید، ریکاوری واتساپ به راحتی آب خوردن خواهد بود. در این صورت با حذف و نصب اپلیکیشن می‌توانید به پیام‌های ذخیره شده در آخرین نسخه‌ی پشتیبان دسترسی پیدا کنید.

متاسفانه باید گفت که ریکاوری پیام‌های واتساپ بدون داشتن نسخه‌ی پشتیبان ممکن نخواهد بود. پشتیبان‌گیری یک نوع پیشگیری برای از دست دادن اطلاعات است. بنابراین اگر تا به حال این گزینه را در برنامه‌ واتس اپ خود فعال نکرده‌اید، حتما این کار را همین حالا انجام دهید. به قسمت تنطیمات رفته و از بخش chat گزینه chat backup را فعال کنید. در ادامه دوره‌ی زمانی مدنظر را انتخاب کنید. پیشنهاد ما یکی از گزینه‌های روزانه یا هفتگی است.

اگر پیام‌ها و اطلاعات شما در یک پیام رسان مثل: واتس اپ، تلگرام و یا در پیام رسان‌های ایرانی مثل سروش، ایتا، گپ حذف شد‌ه‌اند، می‌توانید از متخصصان امداد سیسستم مشاوره بگیرید. مرکز امداد سیستم که جزو اولین‌های حوزه‌ی بازیابی و ریکاوری اطلاعات در ایران است، شما را برای بازگردان اطلاعات‌تان کمک می‌کند. متخصصان این مرکز با دانش و تجهیزات پیشرفته دنیا، توانایی بازگرداندن اطلاعات انواع کارت حافظه، ریکاوری هارد، ریکاوری سرور، رم و فلش را دارند.

آیا امکان ریکاوری پیام های روبیکا وجود دارد؟

اپلیکیشن روبیکا هم یکی از پلتفرم‌هایی است که علاوه بر داشتن قابلیت‌های مختلف، بخشی تحت عنوان پیام‌رسان نیز دارد. پیام‌رسان روبیکا یکی از قسمت‌های پرطرفدار این اپلیکیشن است که شباهت زیادی به واتساپ دارد. قابلیت برقراری تماس صوتی و تصویری در کنار امکان ساخت گروه و کانال، باعث محبوبیت این اپلیکیشن شده است. این برنامه قابل استفاده در گوشی‌های آیفون، اندروید و حتی کامپیوتر است. برای ذخیره پیام‌های این اپلیکیشن بهتر است سری به بخش تنظیمات آن بزنید. وارد بخش تنظیمات ذخیره‌سازی داده‌ها شوید و تنظیمات را با توجه به نیازتان تغییر دهید. با این کار برای ریکاوری پیام های روبیکا در زمان نیاز، کمتر به مشکل خواهید خورد. در عین حال اگر زمانی پیام‌های شما حذف شدند یا از بین رفتند، برای بازیابی پیام های روبیکا می‌توانید از نرم افزارهای مختلفی برای بازیابی پیام استفاده کنید. برخی از این نرم افزارها عبارتند از:

  1. Auto RDM – Recover deleted messages & status saver
  2. Unseen – No Last Seen
  3. Notification History Log
  4. Recover Deleted Messages, Status Saver – ChatSpy
  5. Notify Catch – Archive & Detect notification
  6. Notification Manager

ریکاوری پیام در پیام رسان آی گپ چگونه است؟

آی گپ دیگر پیام رسان ایرانی، چند سالی است که در بین کاربران محبوبیت زیادی کسب کرده است. این برنامه قابل نصب روی گوشی‌های اندورید و تمام گوشی‌های هوشمند است. برای ذخیره‌ی پیام‌های آی گپ می‌توانید از فضای ابری این برنامه استفاده کنید. در فضای ابری آیگپ با محدودیت فضا روبرو نخواهید بود. فضای ابری در زمان نیاز به ریکاوری پیام آی‌گپ به کمک شما خواهد آمد. اگر به هر دلیلی پیام‌های شما در آی گپ حذف شوند، قابلیت بازیابی تمامی آنها را خواهید داشت.

پیامهای پیامرسان سروش چگونه ریکاوری می‌شوند؟

از امکانات و ویژگی‌های پیام‌رسان سروش می‌توان به ساخت کانال و گروه، تماس صوتی رایگان، امکان پرداخت در کانال و ایجاد نظرسنجی اشاره کرد. اگر از این برنامه استفاده می‌کنید، برای از بین نرفتن پیام‌هایتان باید به چند نکته دقت کنید. باید بدانید که با حذف و نصب مجدد این برنامه، پیام های شما در گفتگوهای خصوصی حذف می‌شوند. 100 پیام آخر شما در قسمت گروه‌ها قابل بازیابی است. در قسمت کانال‌ها نیز پیام‌هایی که به صورت تعاملی بین سازنده و دنبال‌کننده کانال داده شده، حذف می‌شوند. اما لیست کانال‌های دنبال شده پس از حذف و نصب مجدد، باقی می‌ماند.

با انتخاب گزینه غیرفعال‌سازی (Deactive Account)، تمام اطلاعات شما شامل پیام‌ها، گروه‌ها، کانال‌ها و حساب کاربری حذف می‌شوند، دیگر قابلیت دریافت پیام وجود ندارد و حساب کاربری شما حذف می‌شود. بنابراین در این حالت نمی‌توانید پیامهای حذف شده در سروش را بازیابی کنید. اما با انتخاب گزینه خارج شدن (Log out) پیام‌های شخصی و گروهی و کانال‌ها باقی می‌مانند. همچنین اگر در مدتی که از نرم‌افزار خارج شدید، پیامی به شما ارسال شود، آن پیام ذخیره و در صورت ورود مجدد به نرم افزار به شما نمایش داده می‌شود.

3 روش برای ریکاوری پیام‌های دایرکت اینستاگرام

اولین روش بازیابی پیام‌های حذف شده دایرکت اینستاگرام، استفاده از تاریخچه‌ی اینستاگرام است. ابتدا وارد پروفایل کاربری خودتان شوید. به بخش تنظیمات بروید و در تب امنیت (Security)، گزینه Download Data در بخش تاریخچه (History) را انتخاب کنید. سپس ایمیل خود را وارد کرده و گزینه‌ی Request Download را بزنید. اینستاگرام ظرف 2 روز تاریخچه‌ی حساب کاربری‌تان را برایتان ارسال خواهد کرد.

روش دوم ریکاوری پیام‌های اینستاگرام از طریق حساب کاربری فیسبوک است. این روش در صورتی قابل انجام است که حساب‌های فیسبوک و اینستاگرام خود را به یکدیگر متصل کرده‌ باشید. در این صورت می‌توانید وارد صندوق ورودی فیسبوک شوید و پیام‌های اینستاگرام را مشاهده کنید. در نوار منوی سمت چپ، روی گزینه‌ی Instagram Direct کلیک کنید تا بتوانید پیام‌هایتان را بخوانید.

روش سوم استفاده از برنامه‌های ریکاوری دایرکت اینستاگرام است. گرچه پیشنهادمان این است که این روش گزینه‌ی آخر روی میز شما باشد. یکی از برنامه‌های بازیابی پیام دایرکت اینستاگرام، Json Genie است. کافیست این برنامه را دانلود کنید و پوشه داده‌های اینستاگرام را پیدا کنید. با باز کردن فایل messages.json، می‌توانید تمام پیام‌های حذف شده‌ی دایرکت اینستاگرام را بازگردانید.

سوالات متداول

چگونه پیام های حذف شده ایتا را برگردانیم؟

باید گزینه پشتیبان‌گیری گوشی همراهتان فعال باشد تا با گرفتن نسخه پشتیبان، پیام‌های ایتا را برگردانید.

چگونه پیام های پاک شده سروش را برگردانیم؟

از تمام اطلاعات‌ روی گوشی موبایل یک کپی گرفته، سپس تنظیمات گوشی را به تنظیمات کارخانه برگردانید.

چگونه پیام های حذف شده روبیکا را بدون برنامه برگردانیم؟

اگر گزینه‌ پشتیبان‌گیری گوشی را فعال نکرده باشید، بدون برنامه نمی‌توانید پیام‌های حذف‌شده روبیکا را بازگردانید.

چگونه پیام های حذف شده بله را برگردانیم؟

با کمک نسخه پشتیبان تلفن همراه خود، می‌توانید پیام‌های حذف شده‌ بله را ریکاوری کنید.

6 نظر در مورد “بازیابی پیام و برگرداندن پیامهای پاک شده“

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *