اطلاعاتم هست ولی نمایش داده نمی شود !!

عدم نمایش اطلاعات فلش، هارد و رم

برای خیلی از کاربران، پیش آمده که وقتی از فلش، هارد و یا رم خود استفاده می‌کنند، فایل‌های ذخیره خود را نمی‌بینند. در حالی که درایو مورد نظر، حجم داخل حافظه را نمایش می‌دهد. در این مقاله می‌خواهیم به بررسی این موضوع پرداخته و به سوال این کاربران که می‌پرسند: ” چرا اطلاعاتم هست ولی نمایش داده نمی‌شود”، پاسخ دهیم.

رایج‌ترین دلایل عدم نمایش اطلاعات

بیشترین دلایلی که باعث عدم نمایش عکس و فیلم و یا اسناد ذخیره شده‌تان می‌شوند، عبارتند از:

  1. بدسکتور
  2. خرابی هد
  3. خرابی سیستم فایل
  4. ویروس یا بدافزار
  5. درگاه اتصال
  6. رم ریدر
  7. منبع تغذیه
  8. نوع سیستم عامل

1. بدسکتور

گاهی اوقات پنهان بودن فایل‌های یک درایو بخاطر این است که سیستم عامل نمی‌تواند اطلاعات درون درایو را بشناسد. این اتفاق بخاطر وجود بد سکتورها‌یی است که به دلایل مختلف می‌توانند بر روی سطح دیسک در هاردهای HDD ایجاد شوند. در واقع هارد دیسک‌ها داده‌های مغناطیسی را روی دیسک چرخان می‌خوانند. از آنجا که جهت‌گیری مغناطیسی روی دیسک مصون از خطا نیست، هرگونه به هم خوردن جهت‌گیری رسانه مغناطیسی، منجر به غیرقابل دسترس بودن سکتوری از دیسک می‌شود. ممکن است قسمتی که قرار است شما را به اطلاعات برساند، زیر یکی از این سکتورهای خراب باشد و به شما اجازه نمایش ندهد.

بدسکتور امری شایع در اکثر هارد دیسک‌ها است و برطرف کردن آنها دشوار است. تلاش برای تعمری این سکتورها علاوه بر نابودی اطلاعات، آسیب بیشتری به حافظه وارد می‌کند.

بیشتر بخوانید: روش‌های رفع بدسکتور هارد

2. خرابی هد

هد یک قطعه دیجیتالی است که وظیفه‌ی خواندن و نوشتن اطلاعات روی هارد دیسک را بعهده دارد. تمامی هارد دیسک‌ها دارای هد هستند. در این مقاله به اجزای داخلی هارد دیسک میپردازیم.

وقتی هد یک سکتور نخواند یا اصطلاحا ضعف داشته باشد، امکان خواندن اطلاعات برایش میسر نیست. خرابی هد ممکن است در پی بروز اتفاقاتی مانند ضربه، خاموش و جدا کردن ناگهانی هارد، نوسانات برق، حرکت و تکان دادن هارد هنگام اجرای عملیات رخ دهد. در پی این اتفاق ممکن است هد با صفحه‌ی پلتر درگیر شده یا حتی کاملا از بین برود. یعنی ممکن است اطلاعات وجود داشته باشند اما دسترسی به آن ممکن نباشد. در این مواقع برای بازگرداندن اطلاعات نیاز به جراحی هارد دیسک است.

3. خرابی سیستم فایل

یکی دیگر از دلایلی که کاربران معترض‌اند که “اطلاعاتم هست ولی نمایش داده نمی‌شود!”، خرابی سیستم فایل است. سیستم فایل‌ها اولین ارجاع دهنده‌ی اطلاعات به آدرس‌های ذخیره هستند. بنابراین عموما مشکل عدم نمایش اطلاعات بیشتر به موضوع سیستم فایل برمی‌گردد.

4. ویروس‌ها و بدافزارها

ویروس‌ها یکی از دردسر ساز‌ترین مسائلی هستند که با آن سر و کار داریم و توسط افراد نادرست در حال گسترش‌اند. یکی از ویروس‌ها یا بدافزارها، ویروسی است که اطلاعات را مخفی می‌کند. در حال حاضر این ویروس پیشرفت‌های زیادی داشته و در برخی موارد حتی امکان ریکاوری را سلب می‌کند و اطلاعات دچار خرابی می‌شوند.

این نکته را در نظر داشته باشید که در این شرایط به هیچ عنوان نباید از آنتی ویروس و ابزارهای این چنینی برای پاکسازی حافظه استفاده کرد. به این دلیل که ممکن است با پاک کردن ویروس، همه‌ی اطلاعات از دست بروند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویروس‌ها و بدافزارها می‌توانید به مقاله‌ی ویروس باج افزار مراجعه کنید.

5. درگاه اتصال

درگاه‌های اتصال ناامن یکی دیگر از دلایلی است که در عدم نمایش اطلاعات، می‌توانیم به آن اشاره کنیم. به عنوان مثال: کامپیوتر آلوده ، پورت خراب یا اتصال به موبایل یک درگاه‌های اتصال ناامن باشد. خوب است که نسبت به تهیه لوازم جانبی دقت بیشتری داشته باشیم.

6. رم ریدر

یکی از دغدغه‌های بزرگ عکاسان و فیلم برداران استفاده از ریدرهای نامناسب جهت انتقال اطلاعات به رایانه است. این موضوع در موارد عادی و کاربران عمومی نیز صدق می‌کند. رم ریدر یا کارت ریدر به تنهایی باعث به هم ریختن یا خرابی سیستم فایل و یا حتی خرابی کارت حافظه شما شود.

6. منبع تغذیه، جریان برق

هر حافظه دیجیتالی برای انتقال اطلاعات و عملکرد خود نیاز به جریان الکتریکی دارد. اگر این جریان نامناسب باشد باعث اختلال در فرایند حافظه می‌شود. با اتصال جریان نامناسب امکان دارد حافظه، دچار بدسکتور و خرابی سیستم فایل بشود. حتی در بسیاری از موارد شاهد خرابی حافظه اصلی بودیم.

7. نوع سیستم عامل

گاهی نوع سیستم عامل هم نقش مهمی در عدم نمایش اطلاعات یک حافظه ذخیره سازی مثل فلش، هارد و رم دارد. در واقع سیستم عامل‌ها از نظر ریجستری و امنیت با هم متفاوت هستند و ممکن است اطلاعاتی که با کمک سیستم عامل دیگری ذخیره شده‌اند را نمایش ندهد.

در صورت بروز این اتفاق‌، بهترین و اولین راه حل، فعالسازی نمایش‌های فایل پنهان در سر برگ View در پنجره Explorer سیستم عامل ( ویندوز 10/11) است.

عدم نمایش فایل‌ها در فلش چه علتی دارد؟

گاهی بطور اتفاقی اطلاعات فلش مموری شما به هر دلیلی نمایش ندارد. اما فلش شما کماکان فضای استفاده شده‌ای را نشان می‌دهد، در حالی که به هیچ داده‌ای دسترسی ندارید. عدم نمایش فایل‌ها و اطلاعات در فلش دلایل مختلفی دارد. در واقع شاید فایلهای موجود در فلش پنهان شده‌اند.

در ویندوز دو حالت برای مخفی کردن فایل‌ها وجود دارد. حالت اول پنهان کردن ساده است که اکثر کاربرها با آن آشنا هستند. حالت دوم پنهان کردن سیستمی است که برای پنهان کردن فایل‌ها، از تنظیمات سیستم عامل استفاده می‌شود.

بیشترین احتمال عدم نمایش فایل‌ها و اطلاعات فلش، داخل فلش یا سیستم شما ویروس است. برخی از این ویروس‌ها علاوه بر این که فایل‌ها یا فولدرهای شما را آلوده می‌کنند، آن‌ها را پنهان نیز می‌کنند و با ایجاد یک میانبر خالی از آن‌ها (empty shortcut)، شما را به دردسر می‌اندازند.

در مورد پنهان شدن فایل‌ها در فلش، به موارد زیر هم می‌توان اشاره کرد:

  1. فایل‌ها و پوشه‌ها بر روی سیستم شما پنهان (hidden) شده‌اند.
  2. داده‌ها به صورت تصادفی پاک شده‌اند.
  3. فایل‌ها توسط سیستم عامل رایانه شناسایی نمی‌شود.

ریکاوری اطلاعات پنهان شده‌ هارد، فلش و رم

دقت کنید که در ابتدای امر ممکن است عدم نمایش اطلاعات خیلی خطرناک نباشد، ولی اقدام نابجای ما می‌تواند عواقب بدی را به دنبال داشته باشد. گاهی یک حرکت جزئی و ساده، ممکن است تمام اطلاعات ذخیره شده‌ی ما را غیر قابل بازگشت کند. پس با یک مشاوره‌ی کوتاه با متخصصان بازیابی، از دانش و تجربه‌ی آن‌ها استفاده کرده و در صورت نیاز، ریکاوری فلش یا هارد خود را انجام دهید.

مرکز ریکاوری تخصصی امداد سیستم یکی از اولین‌های دانش بازیابی در ایران، براحتی به شما کمک می‌کند تا بهترین تصمیم را بگیرید. مهندسین این مرکز با یک گفتگوی تلفنی در پاسخ به سوال کاربران که اطلاعاتم هست ولی نمایش داده نمی‌شود، با چند سوال علت را تشیخص می‌دهند. در نهایت با تشخیص درست و اقدامات لازم جلوی از دست رفتن عکس، فیلم، اسناد و پوشه‌های مهم شما را خواهد گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *