هارد اکسترنال - معرفی انواع مدل ها و دلایل عدم دسترسی به اطلاعات هارد اکسترنال-امدادسیستم

رفع مشکل باز نشدن هارد اکسترنال

گاهی پیش می‌آید که وقتی هارد اکسترنال را به لپ تاپ یا کامپیوتر وصل می‌کنیم، هارد باز نمی‌شود. اصطلاحی که در زمان باز نشدن هارد اکسترنال به کار می‌بریم «دیتکت نشدن هارد» است. در زمان بروز این مشکل اطلاعات هارد از بین نرفته‌اند، بلکه فقط هارد توسط سیستم شناسایی نمی‌شود. در این مواقع برای دسترسی به اطلاعات باید علت مشکل باز نشدن هارد را پیدا کنیم. در این مقاله مواردی که باعث باز نشدن هارد اکسترنال می‌شوند و روش‌های رفع این مشکل را بررسی کرده‌ایم.

دلایل بازنشدن هارد اکسترنال

از دلایل باز نشدن هارد اکسترنال و دیتکت نشدن آن توسط کامپیوتر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بدسکتور شدن هارد اکسترنال؛
  • خرابی کابل‌های اتصال هارد و یا عدم اتصال صحیح هارد؛
  • خرابی مکانیکی هارد مانند عدم چرخش دیسکِ هارد؛
  • خرابی الکترونیکی هارد؛
  • تعمیرات اشتباه هارد؛
  • ضربه خوردن هارد؛
  • ویروسی شدن هارد اکسترنال؛
  • معیوب شدن یا خراب شدن هد هارد؛
  • خرابی یا آپدیت نبودن فریمور؛
  • خرابی موتور هارد؛
  • خرابی سیستم عامل.

بیشتر بخوانید: روش‌های رفع بدسکتور هارد

رفع مشکل عدم شناسایی هارد اکسترنال

با توجه به مشکلات احتمالی که در بالا گفتیم، برای عیب‌یابی و رفع مشکل عدم شناسایی هارد، کارهای زیر را می‌توانید انجام دهید:

  1. اتصالات را بررسی کنید: مطمئن شوید که هارد اکسترنال به درستی به رایانه شما متصل است. از یک پورت یا کابل USB دیگر استفاده کنید تا ببینید آیا این مشکل را حل می کند یا خیر.
  2. رایانه خود را مجدداً راه اندازی کنید: گاهی اوقات راه‌اندازی مجدد لپ‌تاپ یا کامپیوتر می‌تواند مشکل عدم شناسایی هارد را برطرف کند.
  3. Device Manager را بررسی کنید: دیوایس منیجر را در کامپیوتر باز کنید و بررسی کنید که آیا هارد اکسترنال لیست شده است یا خیر.
  4. بررسی خطاهای سیستم فایل: از یک ابزار تشخیص دیسک برای بررسی خطاهای سیستم فایل در هارد اکسترنال استفاده کنید. اگر خطایی پیدا شد، سعی کنید آنها را رفع کنید.
  5. هارد اکسترنال را روی سیستم دیگری امتحان کنید: اگر مراحل بالا جواب نداد، سعی کنید هارد اکسترنال را به کامپیوتر یا لپ‌تاپ دیگری متصل کنید تا ببینید آیا اطلاعات نمایش داده می‌شوند یا خیر. اگر این طور است، ممکن است مشکل از لپ‌تاپ شما باشد.

توجه به این نکته ضروری است که اگر هارد اکسترنال از نظر فیزیکی آسیب دیده باشد، این مراحل ممکن است در رفع مشکل موثر نباشند. عیب‌یابی و مشخص کردن مشکل دیتکت نشدن هارد کار چندان آسانی نیست. برای شناسایی نوع مشکل، بهتر است کار را به متخصصین ریکاوری بسپارید تا در اثر خطا یا اشتباه شما، تمام اطلاعات را از دست ندهید.

بیشتر بخوانید: دلایل خرابی هارد لپ تاپ و روشهای تشخیص آن

مشکل باز نشدن هارد اکسترنال WD

اگر هارد اکسترنال WD شما باز نمی‌شود، این مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برای رفع این مشکل لازم است در ابتدا موارد زیر را چک کنید:

  1. کابل اتصال را بررسی کنید؛
  2. بررسی Disk Management که آیا کامپیوتر هارد شما را تشخیص می‌دهد یا خیر؛
  3. به‌روزرسانی درایوهای هارد اکسترنال؛
  4. بررسی خطاها.

علت باز نشدن هارد اکسترنال ADATA

شناخته نشدن هارد اکسترنال ADATA می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. آسیب‌های فیزیکی ناشی از ضربه که می‌تواند باعث خرابی هد هارد، سوختن برد هارد یا خرابی پورت USB و Rom متصل روی برد شوند، از جمله این دلایل هستند. معیوب بودن کابل اتصال هارد به سیستم هم می‌تواند از جمله این دلایل باشد.

علت باز نشدن هارد اکسترنال در تلویزیون

بالا نیامدن اطلاعات هارد در زمان اتصال به تلویزیون به دلیل عدم تطابق فرمت هارد و تلویزیون است. برای شناسایی هارد اکسترنال در تلویزیون باید هارد خود را روی FAT32 که فرمت استاندارد نمایش اطلاعات در تلویزیون است، قرار دهید. برای اطلاعات بیشتر مقاله “اتصال هارد به تلویزیون و گوشی چگونه انجام می‌شود؟” را بخوانید.

عدم شناسایی هارد اکسترنال در ویندوز 10، 8 و 7

یکی از مشکلات هاردهای اکسترنال که در نسخه‌های 7، 8 و 10 ویندوز با آن مواجه می‌شوید مربوط به زمانی است که هارد را به سیستم وصل می‌کنید، ولی هارد شناسایی نمی‌شود. در چنین شرایطی بهتر است چند راه حل ساده را امتحان کنید. مثلا هارد را Eject کنید و دوباره از طریق پورت مناسب به سیستم وصل کنید. اگر از PC استفاده می‌کنید، هارد را به پورت‌های پشت کیس وصل کنید. حالا دوباره وضعیت هارد را چک کنید. همچنین ممکن است چراغ هارد اکسترنال روشن شود، ولی آیکون آن در My computer نمایش داده نشود.

رفع مشکل not initialized هارد اکسترنال

اگر هارد اکسترنال شما دچار مشکل Not initialized شده باشد، به این معنی است که برای استفاده با سیستم عامل کامپیوتر شما تنظیم نشده است. برای رفع این مشکل می‌توانید چند کار انجام دهید:

  • مطمئن شوید که هارد اکسترنال به درستی به رایانه شما متصل است.
  • کلید Windows + X را روی صفحه کلید خود فشار دهید تا منوی Power User ظاهر شود، سپس مدیریت دیسک را انتخاب کنید.
  • هارد دیسک خارجی باید در لیست مدیریت دیسک باشد، اما ممکن است هنوز یک حرف درایو به آن اختصاص داده نشده باشد. به دنبال دیسکی بگردید که با عنوان “Unknown” یا “Not initialized” برچسب‌گذاری شده است.
  • روی دیسک موردنظر کلیک راست کرده و “Initialize Disk” را انتخاب کنید. دیسکی را که قصد مقداردهی اولیه آن را دارید انتخاب کنید و سبک پارتیشنی را که می‌خواهید استفاده کنید (MBR یا GPT) مشخص کنید، سپس روی “OK” کلیک کنید.
  • هنگامی که دیسک Initialized شد، می‌توانید روی فضای اختصاص‌نیافته راست کلیک کرده و “New Simple Volume” را انتخاب کنید. برای ایجاد یک پارتیشن و اختصاص یک حرف درایو، دستورات زیر را دنبال کنید.
  • روی پارتیشن جدید کلیک راست کرده و “Format” را انتخاب کنید. فایل سیستمی را که می‌خواهید استفاده کنید انتخاب کنید و به پارتیشن یک نام بدهید، سپس روی “OK” کلیک کنید.

پس از انجام این مراحل، هارد اکسترنال باید مقداردهی اولیه شده و آماده استفاده شود. اگر در طول این فرآیند با مشکلی مواجه شدید یا اگر درایو همچنان کار نمی‌کند، ممکن است در خود درایو مشکلی وجود داشته باشد و لازم باشد از متخصص کمک بگیرید یا درایو را تعویض کنید.

در این مقاله مشکلاتی که ممکن است باعث عدم شناسایی هارد اکسترنال شوند، گفته شد. در عین حال عیب‌یابی کار چندان آسانی نیست. درصورتی‌که اطلاعات مهمی روی هارد اکسترنال ذخیره دارید، ریسک نکنید. هارد را به متخصص ریکاوری نشان دهید تا مشکل را تشخیص و راه حل مورد نیاز را به شما پیشنهاد دهد.

مرکز ریکاوری تخصصی امداد سیستم جزو اولین‌های تخصص ریکاوری در ایران، خدمات ریکاوری اطلاعات و تعمیر یا جراحی هارد را به مشتریان خود ارائه می‌دهد. در صورت بروز مشکل برای هارد اکسترنال، اینترنال، فلش یا کارت حافظه می‌توانید با کارشناس امداد سیستم تماس بگیرید و مشکل‌تان را مطرح کنید. در مرکز ریکاوری امداد سیستم، مشاوره و آنالیز ابتدایی بر روی هارد به صورت رایگان انجام می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *