بهترین برند هارد اکسترنال یا External Hard Drive

معرفی بهترین برند هارد اکسترنال

هارد اکسترنال یکی از مهم‌ترین قطعات برای ذخیره سازی اطلاعات و داده‌های دیجیتالی هستند. با توجه به تاثیر گذاری بسیار زیاد این نوع از قطعات در ذخیره سازی محتوا، برندهای هارد اکسترنال مختلفی در بازار موجود هستند. به دلیل تقاضای بسیار کاربران به این نوع از حافظه‌ها، کمپانی‌های مختلفی به تولید آنها در تعداد انبوه مشغول شده‌اند تا بتوانند به نوعی سهمی از بازار را به خود اختصاص دهند. برای معرفی بهترین برند هارد اکسترنال نیاز است ادامه مطلب را بخوانید.

برندهای هارد اکسترنال

سالانه با بروز شدن نسخه‌های جدید هاردهای اکسترنال و تغییر فضای ذخیره سازی آنها، سرعت و کارایی‌شان بروز و به بازار عرضه می‌شود. با مقداری آشنایی از اطلاعات هر مدل می‌توان خرید هارد اکسترنال را راحت‌تر کنید.

5 نکته‌ برای خرید هارد اکسترنال

بهتر است هنگام خرید هارد اکسترنال، نکات زیر را در نظر بگیرید:

  1. ظرفیت هارد اکسترنال
    اولین نکته‌ای که برای خرید هارد اکسترنال باید بدانید، ظرفیت حافظه این دستگاه ذخیره سازی است. هارد دیسک‌های با ظرفیت ذخیره سازی بیشتر نیز بسیار گران‌تر از هارد دیسک‌های با ظرفیت حافظه کمتر هستند. به خاطر داشته باشید که انتخاب یک هارد دیسک با مقدار مشخصی حافظه، فقط به میزان اطلاعاتی که برای مدت طولانی با این دستگاه نگه می‌دارید.، بستگی دارد.
  2. سرعت انتقال اطلاعات
    توجه به سرعت هارد دیسک در انتقال سریع اسناد و پرونده‌های دیجیتال، از مهمترین مواردی است که باید هنگام خرید به آن توجه کرد. سرعت چرخش دیسک تقریبا در تمام مدل‌های معمولی هارد اکسترنال، ۵،۴۰۰ دور بر دقیقه است. از طرفی مدل‌های آرشیوی به‌دلیل ساختار فنی خود هم در مدل‌های ۵،۴۰۰ و هم ۷،۲۰۰ دور بر دقیقه عرضه می‌شوند.
    مدل‌های ۷،۲۰۰ دور بر دقیقه تقریبا ۳۳ درصد سریع‌تر از نمونه‌های ۵،۴۰۰ هستند. مدل‌های مرسوم ۵،۴۰۰ دور بر دقیقه سرعتی بین ۱۰۰ تا ۱۴۰ مگا بایت‌ بر ثانیه را ارائه می‌کنند.
    یک نکته مهم‌تر از سرعت در مورد هارد دیسک‌های اکسترنال، اتصال آن به کامپیوتر است. این بدان معنی است که اگر یک هارد اکسترنال را با پشتیبانی USB 3.0 به درگاه USB 2.0 متصل کنید، سرعت شما بسیار کندتر از آنچه انتظار دارید خواهد بود. بنابراین قبل از خرید حتما به نوع کامپیوتر و درگاه‌های حافظه توجه کنید. پورت USB 3.0 و خانواده نسل اول USB3.1 و USB 3.2 از نظر سرعت یکسان هستند و حداکثر سرعت انتقال 5 گیگا بیت بر ثانیه را ارائه می‌دهند.
  3. امنیت اطلاعات و مقاومت در برابر ضربه
    نکته دیگری که هنگام خرید هارد اکسترنال باید به خاطر داشته باشید امنیت است. در حال حاضر روش‌های زیادی برای سرقت اطلاعات از هر فضایی وجود دارد. بهتر است برای جلوگیری از سرقت و هک شدن اطلاعات خود از نرم افزار یا حتی سخت افزارهای امنیتی قابل قبول استفاده کنید.
    هارددیسک‌ها حتی در بهترین مدل‌ها در هنگام کار به شوک حساس هستند. بنابراین، ضد ضربه بودن در هارد دیسک‌های خارجی معمولاً به معنای محافظت از داده‌ها در برابر ضربات و خرابی نیست.
    چندین استاندارد در این زمینه وجود دارد. مانند مقاومت در برابر سقوط از ارتفاع 1.5 متری‌، گواهی IP68 برای ضد آب بودن کامل و غیره. همه‌ی این موارد را باید قبل از خرید بررسی کنید. هارد اکسترنال ضد ضربه و ضد آب معمولاً کمی بزرگتر از نمونه‌های معمولی خود هستند.
  4. قیمت هارد اکسترنال
    این شمایید که باید مشخص کنید که برای ذخیره سازی اطلاعات به چه نوع هارد اکسترنالی نیاز دارید. در عین حال قیمت هارد اکسترنال به مواردی همچون ظرفیت حافظه، سرعت انتقال اطلاعات، مقاومت در برابر ضربه و آب و غیره مشخص می‌شود.
  5. جابجایی آسان
    هارد اکسترنال توسط کمپانی‌ها در شکل‌های مختلف از جمله هاردهای دسک تاپ(رومیزی) و قابل حمل تولید و به بازار عرضه می‌شود. اگر قصد استفاده از هارد دیسک هنگام مسافرت یا بیرون از منزل را ندارید، نسبت به طراحی هارد دیسک و سبک بودن و حتی مقاومت در برابر ضربه آن خیلی حساس نباشید. اما اگر قرار است دائماً هارد اکسترنال خود را از خانه خارج کنید، بهتر است به طراحی هارد دیسک قابل حمل و مقاوم در برابر ضربه بودن آن اطمینان حاصل کنید. اگر هارد دیسک شما از ویژگی‌هایی مانند ضد ضربه، ضد لرزش و گرد و غبار برخوردار باشد، در عمر هارد اکسترنال موثر هستند.

انواع هارد اکسترنال

1. هارد درایو اکسترنال 2.5 اینچ

این نوع هارد به دلیل امکان اتصال بی‌سیم به دستگاه خارجی، در بین کاربران تبلت و تلویزیون هوشمند خانگی از محبوبیت بالایی برخوردار است. در این نوع هارد دیسک، کاربران می‌توانند چندین فیلم HD را همزمان و از طریق پروتکل بی سیم 802.11N با دستگاه‌های iOS، Android،Kindle Fire ، Windows یا Mac خود پخش کنند.

هارد دیسک‌های 2.5 و 3.5 اینچ امکان وایرلس شدن را دارند. هر درایو بی‌سیم دارای یک باتری قابل شارژ است.

2. هارد درایو اکسترنال 3.5 اینچ

هارد دیسک اکسترنال 3.5 اینچی، همان هارد داخلی یا اینترنال کامپیوتر است. سرعت چرخش آن از 5200 دور در دقیقه شروع می‌شود.

هیچ یک از هارد دیسک‌های اکسترنال 3.5 اینچ نمی‌توانند بدون مبدل کانکتور اتصال بصورت خارجی کار کند. هارد دیسک اکسترنال 3.5 اینچی به دلیل نیاز ولتاژ بیشتر حتما باید با استفاده از یک آداپتور روشن شود. این هارد درایو با استفاده از یک کابل یو اس بی، قابل انتقال اطلاعات هستند.

هارد دیسک اکسترنال 3.5 اینچی به نسبت هاردهای 2.5 اینچ ظرفیت بیشتری دارند.

3. هارد اکسترنال وایرلس

هاردهای 2.5 اینچی با سرعت 5200 و 7400 دور در دقیقه موجود هستند. این نوع هارد، بدلیل کم حجم بودن عموما در لپ تاپ، مینی نوت بوک، کنسول بازی، مینی کیس و مواردی از این دسته مورد استفاده قرار می‌گیرند. اجزای داخلی هارد دیسک 2.5 اینچی مانند هارد دیسک 3.5 اینچی از صفحه پلتر، بازوی مکانیکی، هِد و یک موتور تشکیل شده است.

ظرفیت هارد دیسک 2.5 در حال تغییر و بزرگ شدن است و در حافظه‌های مختلفی موجود می‌باشد. برای هارد دیسک اکسترنال 2.5 هم از برد مستیقم USB و هم رابط مبدل استفاده می شود.

شرکت‌های تولید کننده هارد اکسترنال

در حالت کلی شرکت‌های تولید کننده هاردهای اکسترنال شامل 6 شرکت اصلی می‌باشند. هر هارد اکسترنالی که از برندی به جز این شرکت‌ها باشد، یک هارد از یکی از شرکت‌های اصلی داخل باکس آنها گذاشته شده است.

  1. توشیبا – Toshiba
  2. وسترن دیجیتال – Western Digital
  3. سیگیت – Seagate
  4. فوجیتسو – Fujitso
  5. هیتاچی – Hitachi
  6. آی بی اِم – IBM

شرکت‌های تولید کننده هارد اکسترنال دیگری وجود ندارند. تمامی برندهای هارد دیسک درایو اکسترنال که در ادامه نام می‌بریم، تنها یک جعبه طراحی شده است که هارد لپ تاپ توسط یک مبدل به حالت اکسترنال تبدیل شده است.

  1. اِی دیتا ADATA
  2. بوفالو Buffalo
  3. اپل Apple
  4. سیلیکون پاور Silicon Power
  5. لاسی LaCie
  6. سونی Sony
  7. ترنسند Transcend
  8. اچی پی HP
  9. سَن دیسک SanDisk
  10. مکستور Maxtor
  11. اَپیسر Apacer
  12. ویکومن Viccoman
  13. ایسوس Asus
  14. وریتی Verity
  15. پی کیو آی Pqi
  16. کینگ مکس Kingmax
  17. گیگابایت GIGABYTE
  18. اوریکو Orico
  19. جی تکنولوژی G-Technology
  20. آپریکون Apricorn

هارد دیسک‌ها از خراب شدن در امان نیستند و به هر دلیلی ممکن است آسیب دیده و اطلاعات را نمایش ندهند. برای ریکاوری هارد اکسترنال، بسته به نوع مشکل به وجود آمده، روش‌های بازیابی اطلاعات متفاوت است. تنها این نکته را در نظر داشته باشید که به محض بروز هر مشکلی، بدون داشتن تخصص لازم، اقدام به بازگرداندن اطلاعات نکنید. تنها اقدام شما، باید روشن نکردن دوباره هارد باشد. کار بازیابی را باید به متخصص ریکاوری اطلاعات بسپارید. فرقی نمی‌کند هارد شما کدام یک از برندهای فوق است، متخصصین مرکز امداد سیستم توانایی بازیابی اطلاعات هر نوع هاردی را دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *