اینترنت اشیا iot

ریکاوری اطلاعات اینترنت اشیا یا اشیای دیجیتال IOT

امروزه با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی استفاده از دستگاه های هوشمند در هر مکانی استفاده می شوند. دستگاه ها هوشمند شده اند و ربات ها ساخته شده اند …

اینترنت برای همگان قابل استفاده می باشد و همه فعالیت ها و نیاز های ما در دنیای اینترنت می باشد.

حال اگر دیتا و اطلاعاتی از این فضا پاک و حذف شود چه کنیم؟!

قابل ذکر است که مرکز امداد سیستم برای بازیابی هر نوع اطلاعات مانند ریکاوری هارد و سایر دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات در خدمت شما عزیزان است.

تاریخچه اینترنت اشیا IOT یا اشیای دیجیتال

برای اولین بار در تاریخ شبکه دستگاه های هوشمند، دستگاه فروش اتوماتیک کوکاکولا در دانشگاه Carnegie Mellon در ایالت پنسلوانیا Pennsylvania در ایالات متحده آمریکا در سال 1982، به عنوان اولین دستگاه متصل به اینترنت اختراع شد.

این دستگاه می توانست موجودی خود و اینکه آیا نوشیدنی های تازه بارگیری شده؛ سرد است یا نه را به راحتی گزارش کند.

اولین ایده ساخت اشیای دیجیتال در اوایل دهه 1980 مطرح شد.

کوین آشتون Kevin Ashton در یکی از جلساتش از واژه اینترنت اشیا IOT استفاده کرد. در سال 1999 ساخت اشیا دیجیتال توسعه پیدا کردند و مرکز شناسایی خودکار MIT ابداع شد.

بدین ترتیب اشیای دیجیتال بین سال های 2008 و 2009 متولد شدند.

می توانید درباره اینکه چطور از این حافظه ها نگهداری کنید و چه دلایلی باعث از دست رفتن اطلاعات شمات می شود و شما را نیازمند ریکاوری اطلاعات و بازیابی گزارش های ثبت شده در حافظه می کند را در این صفحات بخوانید.

اینترنت اشیا IOT چیست؟

اینترنت اشیا (Internet Of Thing) IOT شبکه اشیا فیزیکی را توصیف می کند که با حسگرها، نرم افزار و سایر فناوری ها به منظور اتصال و تبادل داده با سایر دستگاه ها و سیستم ها که از طریق اینترنت جاسازی شده اند؛ فعالیت می کنند.

این دستگاه ها از اشیاء معمولی خانگی گرفته تا ابزارهای پیچیده صنعتی را شامل می شوند.

امروزه با بیش از 7 میلیارد دستگاه اینترنت اشیاء متصل، کارشناسان انتظار دارند این تعداد تا سال 2020 به 10 میلیارد و تا سال 2025 به 22 میلیارد برسد.

این اشیاء دیجیتالی نیز مانند هر ابزار دیجیتالی دیگری، نیاز به حافظه ای برای ذخیره اطلاعات دارند.

معمولا در اشیای دیجیتال از حافظه های ناند NAND، کارت حافظه یا مموری کارت Memory Card استفاده می شود. حتی در اشیای دیجیتالی بزرگتر هارددیسک درایو Hard Disk Drive هم کاربرد دارد.

وقتی حرف از وجود یک حافظه برای ذخیره اطلاعات و ثبت گزارش عملکرد یک شی دیجیتالی به میان می آید؛ طبیعتا باید آمادگی از دست دادن اطلاعات آن را نیز داشته باشیم! پس باید از هر نوع اتفاق ناگواری که برای حافظه اشیاء دیجیتالی شما به وجود می آید؛ پیشگیری کنید.

چرا اشیای دیجیتال IOT بسیار مهم هستند؟

با استفاده از محاسبات کم هزینه، فضای ابری، داده های بزرگ، تجزیه و تحلیل و فناوری های تلفن همراه، موارد فیزیکی می توانند داده ها را با حداقل دخالت انسان به اشتراک بگذارند و جمع آوری کنند.

در این دنیای بیش از حد متصل، سیستم های دیجیتال می توانند هر تعامل بین چیزهای متصل را ضبط، نظارت و تنظیم کنند. دنیای فیزیکی با دنیای دیجیتال دیدار می کند – و آنها همکاری می کنند.

سیستم عامل های اشیا دیجیتال

هر دستگاه متصل به شبکه یا همان اینترنت باید اطلاعات و گزارش عملکرد ها را از اشیا دیجیتال یا IOT گرفته و به دیگر دستگاه های IOT یا دیجیتال منتقل کند.

پس نیازمند به یک سیستم عامل یا OS برای انجام این عملیات و اجرای آن است .

اشیای دیجیتال IOT چه فایده ای دارند ؟

  • بهبود نظارتی
  • صرفه جویی در زمان
  • بیشتر پس انداز کردن پول / صرفه جویی در هزینه ها
  • افزایش سرعت
  • ریسک کمتر

مزایا و فواید استفاده از اشیای دیجیتال IOT

نظارت و کنترل را بهبود ببخشید!

شما می توانید به راحتی و با یک مانیتورینگ، بر نقطه نقطه و لایه لایه شبکه خود نظارت و کنترل داشته باشید.

اگر از یک مانیتور یا صفحه نمایش در محل جمع آوری داده ها و اطلاعات استفاده کنید؛ می توانید با اطلاعات مربوط به نسخه سخت افزار، نسخه نرم افزاری و سیستم عامل آن را ارتقاء و بهبود ببخشید و از داده های سنور فراتر رفته و به چگونگی ضبط و انتقال دیتا برای بهبود عملکرد شبکه نگاه کنید.

می توانید بدون دخالت نیروی انسانی بتوانید اطلاعات بیشتری را به دست آورید که این اطلاعات باعث بهبود ایمنی کار شما می شود.

ریسک کمتر = نتیجه بهتر

امکان خطا در این دستگاه ها یا اشیاء دیجیتال خیلی کم است و همچنین کیفیت و کارایی بیشتری نیز دارند و نتایج دقیق تری را به ما ارائه می دهد.

یک دقیقه هم؛ یک دقیقه است!

میزان اهمیت زمان در زندگی برای همه ما روشن و معلوم است و در زندگی مدرن امروز دیگر می توانیم از زمان بیشتری نسبت به گذشته استفاده کنیم و به نوعی با به کاربردن اشیاء دیجیتال در زمان خود صرفه جویی کنیم.

اشیای دیجیتال ما را مجبور می کنند تا به جای انجام کارهای تکراری و یکسان در هر روز، کارهای خلاقانه دیگری را انجام دهیم وفرصت برای زندگی و یادگیری مهارت ها و دانش های بیشتری داشته باشیم.

پول، علف خرس نیست!

همه ما می دانیم که پول درآوردن کار ساده ای نیست که بخواهیم آن را بیهوده مصرف کنیم؛ می توانیم برای پس انداز کردن و صرفه جویی در هزینه ها از اشیاء دیجیتال استفاده کنیم.

ممکن است برای شما نیز سوال پیش بیاید که چطور می شود؟

یک مثال ساده برای درک بهتر این موضوع پیچیده :

تصور کنید که برای سیستم روشنایی منزل خود، از اشیا دیجیتال استفاده کردید بدین صورت که هنگامی که شما در سفر یا جایی خارج از منزل خود هستید می توانید با کمک اشیا دیجیتال، امنیت خانه خود را کنترل کنید و فکر کنید خدایی نکرده اگر اینکار را نکنید دزدان به خانه شما دستبرد می زنند و وسیله ای از خانه شما را می دزند.

پس اگر از یک شی دیجیتال برای امنیت خانه خود استفاده کنید می توانید از یک دزدی جلوگیری کنید.

تمام این کارها برای راحتی و بهبود کیفیت زندگی شماست!

اشیا دیجیتال برای افزایش راحتی و بهبود کیفیت زندگی شما ساخته شده است!

اینترنت اشیا IOT صنعتی چیست ؟

IOT صنعتی (IIoT) که مخفف Industrial Internet Of Things است؛ به کاربرد فناوری اشیا دیجیتال در تنظیمات صنعتی اشاره دارد. با توجه به ابزار دقیق و کنترل سنسورها و دستگاه هایی که با فناوری های ابری درگیر می شوند؛ کار می کنند.

اخیرا صنایع برای دستیابی به اتوماسیون و کنترل بی سیم از ارتباطات ماشین به ماشین (M2M) استفاده کرده اند.

اما با ظهور فناوری های ابری و متحدین (مانند تجزیه و تحلیل و یادگیری ماشین) صنایع می توانند به یک لایه اتوماسیون جدید دست پیدا کنند و با آن مدل های جدید درآمد و کسب و کار را ایجاد کنند.

IIoT را موج چهارم انقلاب صنعتی یا Industry 4.0 می نامند.

موارد زیر برخی از کاربردهای معمول IIoT است:

  • ساخت هوشمند
  • دارایی های متصل و نگهداری پیشگیرانه و پیش بینی شده
  • شبکه های برق هوشمند
  • شهرهای هوشمند
  • آمادهای متصل
  • زنجیره های تامین دیجیتال هوشمند
  • گشودن ارزش کسب و کار با اینترنت اشیاء

به راحتی دنیای تجارت فیزیکی را به دنیای دیجیتال متصل کنید؛ تا زمان ارزش گذاری سریع را بدست آورید.

با گسترش اینترنت اشیا در بازار، شرکت ها از ارزش شغلی فوق العاده ای که می تواند ارائه دهند استفاده می کنند. این مزایا شامل موارد زیر است :

  • استخراج بینش داده محور از داده های اشیای دیجیتال برای کمک به مدیریت بهتر تجارت
  • افزایش بهره وری و کارایی عملیات تجاری
  • ایجاد مدل های جدید تجاری و جریان های درآمد

کاربرد اشیای دیجیتال

توانایی اشیای دیجیتال برای ارائه اطلاعات حسگر و همچنین فعال کردن ارتباط دستگاه به دستگاهی دیگر، مجموعه گسترده ای از برنامه ها را هدایت می کند.

در این قسمت برخی از محبوب ترین برنامه ها و آنچه که آنها انجام می دهند را برای شما آورده ایم.

  1. می توانید از طریق نظارت بر ماشین و نظارت بر کیفیت محصول، کارایی های جدیدی در تولید ایجاد کنید. ماشین ها را می توان به طور مداوم کنترل و تجزیه و تحلیل کرد تا از عملکرد آنها در حد تحمل های لازم اطمینان حاصل شود. همچنین می توان محصولات را در زمان واقعی کنترل کرد تا نقایص کیفیت را شناسایی و برطرف کند.
  2. اشیای دیجیتال، پیگیری مشاغل را قادر می سازد تا با تمام سرعت مکان دارایی را تعیین کنند. به آنها امکان می دهد که از دارایی های شما که ارزش بالایی دارند در برابر سرقت محافظت کنند. همچنین می تواند به شما در کارهای خانه، شرکت و کارخانه کمک کند.
  3. برای نظارت بر تجزیه و تحلیل سلامت انسان و شرایط محیطی از پوشیدنی استفاده کنید. پوشیدنی های اینترنت اشیا مردم را قادر می سازد تا سلامتی خود را بهتر درک کنند و به پزشکان امکان می دهند بیماران را از راه دور کنترل کنند. این فناوری همچنین شرکت ها را قادر می سازد تا سلامت و ایمنی کارکنان خود را پیگیری کنند. این امر خصوصا برای کارگران شاغل در شرایط خطرناک بسیار مفید است و بهره وری و امکانات جدید را در فرآیندهای موجود ایجاد می کند.
  4. یک نمونه از این موارد استفاده از اشیای دیجیتال برای افزایش کارایی و ایمنی در تدارکات متصل برای مدیریت ناوگان است. مثلا یک شرکت می تواند برای بهبود کارایی، از نظارت ناوگان اینترنت اشیا برای هدایت کامیون ها استفاده کنند.

برترین شرکت های IOT کدام هستند؟

در عصر دیجیتال، تعداد زیادی شرکت اقدام به تولید اشیا دیجیتال کرده اند و در آن از تعداد بیشماری سخت افزار و نرم افزار استفاده شده است که به ما در آسانتر شدن و پرسرعت تر شدن کارها کمک بسزایی می کند.

از اکثر لوازم و اشیاء موجود در خانه گرفته تا اتومبیل های هوشمند و تجهیزات پزشکی و…

بیشتر بخوانید: ریکاوری و آنالیز مرورگر وب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *