تفاوت هارد ssd و hdd در مواردی مانند سرعت، توان مصرفی و ... است.

تفاوت SSD و HDD چیست؟

توجه به تفاوت SSD و HDD اولین مورد است که هنگام انتخاب یک حافظه مناسب برای نگه‌داری اطلاعاتتان باید به آن توجه کنید. قطعا کارایی، کیفیت، میزان حافظه، سرعت و مهم‌تر از همه قیمت آن برای شما اهمیت دارد. درحال‌حاضر از چه حافظه‌ای استفاده می‌کنید؟ چه چیزی باعث شده است به فکر خرید SSD یا HDD و بررسی تفاوت بین آن‌ها باشید؟ صراحتا نمی‌توان بیان کرد که کدام مورد از دیگری بهتر است؛ بلکه ما می‌توانیم با بیان تعاریف و ویژگی‌های هریک از آن‌ها تصمیم‌گیری نهایی برای انتخاب صحیح را به شما بسپاریم.

تعریف HDD و SSD

برای این که با تفاوت SSD و HDD بیشتر آشنا شویم نیاز است تعریفی در‌ رابطه ‌با با این ۲ مورد ارائه شود. در‌این‌صورت درک تفاوت‌ها و تصمیم‌گیری برای خرید یکی از این ۲ حافظه براساس نیازهایتان، برای شما آسان‌تر خواهد شد.

عبارت HDD خلاصه‌ شده عبارت Hard Disk Drive است. حدود ۶۰ سال از زمان شروع استفاده از این تکنولوژی می‌گذرد. در این نوع هارد، ذخیره‌سازی اطلاعات روی پلتر یا صفحه دیسک صورت می‌گیرد. بازوی محرک به کمک هد نیز به خواندن اطلاعات موجود در آن می‌رود. کمترین سرعت گردش پلتر‌هایی که امروزه در هارد HDD استفاده می‌شوند، ۵۴۰۰ دور در دقیقه است. هارد دیسک اینترنال می‌تواند اطلاعات زیادی را نگه‌داری کند. قیمت آن نیز نسبتا مناسب است.

عبارت SSD خلاصه‌شده عبارت Solid State Drive است که به آن حافظه جامد نیز گفته می‌شود. SSD را می‌توان یک فلش مموری پیشرفته با حافظه و کیفیت بیشتر دانست. یکی از اصلی‌ترین شباهت‌های آن‌ها به یکدیگر این است که هر ۲ بر پایه NAND هستند. قسمت متحرک در این نوع حافظه وجود ندارد.

فرق SSD – HDD

ملاک‌های زیادی وجود دارد که باعث تفاوت SSD و HDD شده است. مقایسه مواردی مانند قیمت، توان مصرف، ظرفیت، زمان بارگذاری سیستم، رمز‌گذاری، تولید گرما، میزان خرابی و سرعت خواندن و نوشتن سیستم می‌تواند به شما در شناخت تفاوت‌های میان این دو نوع حافظه و انتخاب درست کمک کند.

مزایای حافظه جامد SSD

  • مصرف برق: مصرف انرژی در SSD حدود ۱.۵ تا ۳ وات و در HDD بیشتر و حدود ۵ تا ۷ وات است.
  • ظرفیت: در لپ تاپ و نوت بوک حافظه SSD به دلیل فضای محیطی کمتر، ظرفیت‌های بیشتری نسبت به هارد دیسک اینترنال ارائه می‌دهد.
  • زمان بارگذاری سیستم: در SSD حدود 5 تا ۱۳ ثانیه زمان برای بارگذاری سیستم نیاز است. اما در HDD حدود ۱۰ تا ۴۰ ثانیه زمان می‌برد تا بارگذاری سیستم انجام شود.
  • میزان خرابی: این در SSD در حدود ۲ میلیون ساعت است. (اصلا به این مورد توجه نکنید)
  • سروصدا: SSD همانند یک فلش است و سر و صدایی ندارد. در HDD بدلیل وجود موتور و چرخ دیسک و عملیات خواندن هد ایجاد سر و صدا نشان دهنده شروع به کار آن است.
  • لرزش: SSD بدون لرزش است. چرخش دیسک‌ها در HDD باعث ایجاد لرزش در برخی دستگاه‌ها می‌شود.
  • گرمای تولیدی: گرمای تولیدشده توسط هر دو نوع حافظه بسیار کم است. اما با این ‌وجود HDD گرمای بیشتری نسبت به SSD تولید می‌کند.
  • سرعت خواندن/نوشتن: برای SSD در حالت معمولی حدود ۲۲۰ مگابایت بر ثانیه و برای نقاط پیشرفته حدود ۱۰.۰۰۰ مگابایت بر ثانیه است. این ویژگی را برای HDD حدودا ۵۰ تا ۳۰۰ مگابایت بر ثانیه طراحی کرده‌اند.
  • سرعت بازکردن فایل‌ها: SSD حدودا ۳۰ درصد سریع‌تر از HDD در باز کردن فایل‌ها عمل می‌کند.
  • تاثیرپذیری در مقابل مغناطیس: SSD در مقابل اثرات مغناطیسی نسبتا مقاوم است و می‌تواند از اطلاعات محافظت کند. اما حافظه HDD ممکن است با اثرات مغناطیسی پاک شود.

مزایای هارد دیسک HDD

  • قیمت: قیمت حافظه SSD نسبت به هارد دیسک اینترنال، تقریبا دو برابر است.
  • ظرفیت: ظرفیت SSD برای رایانه‌های رومیزی نسبت به هارد HDD کمتر است.
  • رمزگذاری: امکان رمزگذاری کامل دیسک برای SSD‌ و HDD وجود دارد.
  • میزان خرابی: این مورد برای SSD حدود ۲ میلیون ساعت و برای HDD حدودا ۱.۵ میلیون ساعت است. اما یک نکته طبق تجربیات امداد سیستم این است که این نمایش ساعت اصلا درست نیست و خرابی SSD بیشتر از هارد دیسک است.
  • نصب روی دستگاه: حافظه‌های SSD بدلیل به روز بودن و نوع تکنولوژی امکان دارد در دستگاه‌های قدیمی خوانده نشود.، اما در مورد هارد دیسک اینترنال عموما این اتفاق رخ نمی‌دهد.
  • جریان برق: حافظه SSD به جریان برق حساس‌تر است، زیرا تمام فرآیند عملکرد آن از طریق جریان الکتریکی صورت می‌گیرد. اما در هارد دیسک اینترنال به دلیل وجود برد و تراشه‌های محافظ در صورت ایجاد جریان نامطلوب امکان آسیب کمتر است.
  • امنیت: اطلاعات در هارد دیسک امنیت بیستری دارد.

اگر سرعت خواندن/نوشتن اطلاعات توسط حافظه برای شما اهمیت دارد، حافظه SSD گزینه مناسب‌تری به نظر می‌رسد. اما اگر به دنبال قیمت و امنیت اطلاعات یا تنوع در مقدار حافظه طراحی ‌شده هستید بهتر است HDD را برگزینید.

هارد ssd نسبت به هارد hdd مزایایی مانند سرعت بیشتر دارد.

تفاوت SSD و HDD در بازی

بررسی تفاوت SSD و HDD برای شروع بازی از نظر گیمر‌ها از این جهت اهمیت دارد که بر سرعت شروع بازی‌ها و لود اثرگذار است. راه‌اندازی بازی‌های نصب ‌شده روی SSD بسیار سریع اتفاق می‌افتد.

تفاوت سرعت SSD و HDD

HDD جز اولین حافظه‌های بکارگیری در کامپیوتر‌ است. هارد دیسک یک حافظه ایمن برای محافظت از اطلاعات است. هدف از تولید محصولات تکنولوژی جدید بهبود کیفیت و افزایش سرعت است. به همین دلیل طبیعی به نظر می‌رسد که در بررسی سرعت SSD و HDD به این نتیجه برسیم که SSD بهتر عمل می‌کند.

باتوجه‌ به این‌که سرعت HDD نهایتا ۳۰۰ مگابایت بر ثانیه و سرعت SSD حدود ۱۰.۰۰۰ مگابایت برثانیه است، می‌توان گفت که SSD تقریبا ۳ برابر سریع‌تر عمل می‌کند.

تفاوت SSD و HDD در سرعت تنها هنگام انتقال دیتا حائز اهمیت نیست؛ بوت و اجرا شدن برنامه‌ها نیز در زمان کوتاه‌تری اتفاق می‌افتد که این امر نیز مربوط به سرعت حافظه است. هنگام استفاده از SSD سرعت لود برنامه‌ها و اطلاعات نیز کوتاه‌تر می‌شود. بنابراین اگر به هر دلیلی از سرعت هارد لپ‌تاپ یا کامپیوتر خود راضی نیستید می‌تواند با ارتقا هارد دستگاه به SSD سرعت دلخواهتان برای پردازش، انتقال، لود ‌شدن و مواردی از این قبیل برسید.

بیشتر بخوانید: تعمیر هارد SSD

هارد hdd و تفاوت آن با هارد ssd

تفاوت حافظه SSD و HDD

با وجود این‌که حافظه HDD قدیمی‌تر است، اما نسخه‌های چند ترابایتی آن به وفور یافت می‌شود. قیمت این حافظه‌ها بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر از انواع دیگر آن است. با بررسی رشد HDD می‌توان به این نتیجه رسید که حافظه‌هایی با مقدار ظرفیت بالاتر نیز در حال تولید هستند.

هاردهای SSD نیز دارای حافظه بالایی هستند. می‌توانید آن را با مقدار حافظه 128GB تا 20TB به‌راحتی پیدا و خریداری کنید. اما اگر SSD و HDD با حافظه یکسان را با یکدیگر مقایسه کنید متوجه می‌شوید که SSD دارای قیمت بیشتری است. این امر مربوط به سایر ویژگی‌های موجود در SSD می‌شود و به مقدار حافظه آن برای ذخیره‌سازی اطلاعات ربطی ندارد.

یکی از مزایای حافظه HDD پرداخت هزینه نسبتا پایین نسبت به حافظه جامد SSD است.

سخن پایانی

اکنون که با تفاوت SSD و HDD آشنا شده‌اید می‌توانید با تطبیق هریک از این ویژگی‌ها با نیازهایتان انتخاب کنید که به کدام حافظه نیاز دارید. طبق مطالب گفته‌شده، اگر به فضای بیشتری برای نگه‌داری اطلاعات نیاز دارید HDD می‌تواند گزینه مناسب‌تری باشد. اما اگر ویژگی‌های سرعت بالا برای شما اهمیت دارد قطعا SSD می‌تواند به شما کمک بیشتری کند.

سوالات متداول

هارد SSD و HDD چه تفاوت‌‌هایی با هم دارند؟

از نظر حافظه، سرعت، لرزش، مقدار حافظه، قیمت و همچنین مصرف توان با یکدیگر تفاوت دارند.

آیا میتوان از SSD و HDD همزمان استفاده کرد؟

بله ، به شرطی که هر یک محل اتصال داشته باشد.

برای نگهداری اطلاعات SSD بهتر است یا HDD؟

قطعا HDD بهتر است اما باید مراقب تکنولوژی‌ها باشیم.

SSD بهتر است یا HDD؟

پاسخ این سوال بستگی به نیاز شما و نوع استفاده از حافظه دارد. با توجه به ویژگی‌های متفاوت این دو هارد باید تصمیم بگیرید کدام یک مناسب شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *