دلایل کند شدن هارد

علت کاهش سرعت هارد چیست؟

هارد دیسک یکی از اجزای مهم و ضروری هر کامپیوتری است. به کمک هارد شما می‌توانید تمام اطلاعات‌تان را ذخیره کنید. هر سیستم کامپیوتری مدرنی دارای یک یا چند هارد اکسترنال یا اینترنال و یا ssd است. با این حال حتی سریع‌ترین و بهترین هارد دیسک‌ها هم اگر ممکن است دچار مشکل کند شدن ‌شوند. در این مقاله قصد داریم عوامل موثر در کاهش سرعت هارد را با هم مرور کنیم.

سرعت هارد یا ssd روی عملکرد سیستم تاثیر زیادی دارد. اگر سرعت هارد شما کند شود، برای دسترسی به برنامه‌ها و فایل‌ها زمان زیادی صرف می‌شود. دلایل زیادی در پایین آمدن سرعت ssd و کند شدن هارد دخیل است. این دلایل را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد. در ادامه به آن اشاره می‌کنیم.

عوامل خارجی که باعث افت سرعت SSD و کندی سرعت هارد می‌شوند

  1. کابل اتصال دیتا؛
  2. ویروس؛
  3. نامرتب بودن فایل‌ها؛
  4. خرابی سیسیتم فایل؛
  5. تعداد پارتیشن؛
  6. نوع سیستم فایل.

عوامل داخلی که باعث پایین آمدن سرعت هارد می‌شوند

  1. عملکرد زیاد؛
  2. فریمور؛
  3. ضعف قطعه؛
  4. بدسکتور.

بیشتر بخوانید: روش‌های رفع بدسکتور هارد

تاثیر کابل اتصال در کاهش سرعت هارد

نوع کابل هارد شما در افزایش سرعت انتقال هارد اکسترنال و اینترنال و بارگذاری اطلاعات تاثیرگذار است. برای مثال اصل بودن و نرخ سرعت انتقال کابل اتصال شما خیلی مهم است. در هاردهای اکسترنال که رابط‌های کاربری Type-C ،USB 3.0 و USB 2.0 هستند، سرعت انتقال بالاتری دارند.

در مورد هاردهای داخلی، رابط‌های کاربری به دسته بندی‌های SATA 3.0 ،SATA 6.0 ،SAS تقسیم می‌شوند. که سرعت‌هایشان تا 3گیگابیت ، 6 گیگابیت و 12 گیگابیت برثانیه است. درصورت کاهش سرعت SSD و هارد، اولین قدم بررسی کابل‌های اتصال و اطمینال از خرابی یا سلامت آنهاست.

ویروس‌ها و بدافزار‌ها چطور منجر به افت سرعت حافظه‌ها می‌شوند؟

یکی از مواردی که بر سرعت حافظه‌های ذخیره سازی تاثیر گذار است، وجود بد افزار‌ها و ویروس‌ها است. ویروس‌ها می‌توانند باعث خرابی‌های نرم افزاری و سخت افزاری بر روی هر حافظه‌ای شده و عملکرد آن را پایین بیاورند. برای جلوگیری و رفع کندی از یک آنتی ویروس سبک، قوی و به روز برای اسکن کامل حافظه خود استفاده کنید. با نصب آنتی ویروس ممکن است مشکل کندی سرعت هارد دیسک شما برطرف شود.

بیشتر بخوانید: دلایل خرابی هارد لپ تاپ و روشهای تشخیص آن

نامرتب بودن فایل‌ها و کاهش سرعت هارد

نامرتب بودن اطلاعات در هارد اینترنال یا اکسترنال، هم باعث کندی هارد می‌شود. برای مثال یک هایپرمارکت را در نظر بگیرید که محصولات مرتبط بهم در یک لاین نباشند. در این صورت برای تهیه لیست خرید باید زمان زیادی صرف کنید. همین عملیات در خواندن اطلاعات در هارد نیز صدق می‌کند. درواقع هارد برای دسترسی به اطلاعات و خواندن دیتا باید سکتورها و قسمت‌های مختلف صفحه ذخیره سازی را بخواند. بنابراین با مرتب کردن و یکپارچه سازی فایل‌ها سرعت و طول عمر حافظه را افزایش دهید.

برای آموزش و آشنایی بیشتر با نحوه مرتب سازی، مقاله‌ معرفی اجزای هارد دیسک، بخش دیفراگمنت (Defragment) را مطالعه کنید.

تاثیر تعداد پارتیشن‌ها در کاهش سرعت هارد HDD

تعداد درایو‌ها و پارتیشن‌ها در بارگذاری اطلاعات در هارد اکسترنال و هارد اینترنال، روی سرعت عمل هارد نیز تاثیر گذار است. سرعت بارگذاری دیتا به گونه‌ای است که هر چه تعداد درایو‌ها و پارتیشن‌ها بیشتر باشد، هارد باید یک به یک سراغ پارتیشن‌ها رفته و آن‌ها را فراخوانی و بارگذاری کند. در طولانی مدت این فرایند موجب ضعف قطعه، افت سرعت هارد یا SSD می‌شود.

سیستم فایل و تاثیر آن در افت سرعت هارد

سیستم فایل‌ها با گذشت زمان پیشرفته شده و خدمات بهتری ارائه می‌دهند. سیستم فایل FAT اولین سیستم فایل بوده است. این سیستم فایل‌ها با توجه به محدودیت‌هایی همچون: سرعت پایین‌، محدودیت در انتقال فایل‌ها دچار نقض شدند. با توجه به ضعف این موضوع NTFSها وارد بازار شد. با سیستم فایل NTFS بسیاری از این مشکلات حل و سرعت و حجم انتقال اطلاعات بالا رفت. در چند سال اخیر سیستم فایل‌های REFS نیز روانه بازار شدند که نسبت به NTFS سرعت خیلی بالاتری دارند. سرعت سیستم فایل‌های موجود را به صورت زیر می‌توان نشان داد:

REFS > NTFS > FAT32 > FAT16

آیا عملکرد زیاد باعث کند شدن هارد می‌شود؟

از مهم‌ترین دلایلی که باعث کندی سرعت حافظه می‌شود کار کردن زیاد با آن است. منظور از عملکرد زیاد دیدن فیلم، انجام کارهای گرافیکی، روشن نگه داشتن بی‌دلیل به مدت طولانی و موارد اینچنینی می‌باشد. در هر کدام از این موارد، به این دلیل که عملیات خواندن و نوشتن به صورت مکرر صورت می‌گیرد، سرعت هارد را کند می‌کند.

برای جلوگیری از خرابی و کندی سرعت هارد، فایل مورد نظر را روی یک درایو SSD کپی کنید. عملیات لازم روی فایل را انجام داده و فایل نهایی را مجدد روی هارد خود ذخیره کنید.

ضعف قطعه و خراب شدن هارد

کهولت سن فقط سراغ انسان‌ها نمی‌آید، بلکه روی قطعات الکترونیکی و مکانیکی هم اثر گذار است. ممکن است بعد از گذشت مدتی، هارد شما دچار افت سرعت شود که به خاطر طول عمر هارد است.

تاثیر فریمور در سرعت انواع هارد

فریمور در واقع مرکز اصلی و مقر برنامه‌ها و ماژول‌های پیش نویس شده شرکت‌های سازنده هارد دیسک می‌باشد.
خرابی در این ناحیه اگر اتفاق بیافتد باعث افت سرعت و حتی خرابی حافظه می‌شود. در هنگام بروز چنین اتفاقاتی باید با متخصصین هارد دیسک جهت تعمیر و بازنویسی برنامه نویسی فریمور اقدام کنید.

بدسکتور و تاثیر آن در سرعت پایین هارد

بدسکتور نیز می‌تواند یکی از عوامل موثر در کندی هارد باشد. هد اگر به هر دلیلی نتواند روی سکتور مربوطه فرآیند خواندن و نوشتن انجام دهد اصطلاحا بدسکتور گفته می‌شود. بدسکتور نیز یکی از عوامل جدی پایین آمدن سرعت هارد است.

بهترین اقدام برای افزایش سرعت هارد چیست؟

برای مشاوره با متخصص بازیابی اطلاعات، کافیست با شماره 02537841810 کارشناس مرکز بازیابی اطلاعات امداد سیستم تماس بگیرید. متخصصین این مرکز با تجربه‌ی بازیابی 21 هزار قطعه حافظه‌ی ذخیره سازی، بهترین راه حل را به شما خواهند داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *