هک، ورود به کامپیوتر، گوشی موبایل و هر سیستم دیگری بدون اجازه فرد است. معمولا هدف از هک، صدمه رساندن یا دزدیدن اطلاعات فرد، شبکه و یا سازمان است. در این مقاله میخواهیم به خطر هک شدن گوشی بپردازیم. اقدامات لازم برای جلوگیری از هک گوشی را خواهیم گفت. همچنین هشدارهایی که خبر از دسترسی هکر به گوشی شما را میدهد را یادآور میشویم.
هک چیست؟
هک، پیدا کردن راه دسترسی غیر مجاز به سیستمهای هوشمند دیگران است. هک میتواند خطرناک باشد و برای تجاوز به حریم خصوصی و دزدیدن اطلاعات شخصی، سیستم شما را مختل کند. هکر، شخصی است که علاقهای به استفاده از کامپیوتر در حالت عادی و طبیعی ندارد. بلکه همیشه به دنبال راههایی برای سوء استفاده از اطلاعات کاربران دیگر است. البته هک میتواند وجهه قانونی هم داشته باشد و آن زمانی است که از هک برای پیدا کردن نقاط ضعف سیستمهای شبکه و کامپیوتری استفاده میشود. در واقع هک با هدف تست انجام میشود. این نوع هک را Ethical Hacking (هک اخلاقی) مینامیم.
تاریخچه هک
عمر هک (Hacking) تقریبا به ۵ دهه میرسد. در سال ۱۹۶۰ در MIT اولین هک اتفاق افتاد و در همان زمان اصطلاح هکر به وجود آمد. یک فیلم علمی تخیلی آمریکایی نیز در سال 1982 به نام Tron ساخته شده است. در این فیلم شخصیت اصلی فیلم، یک شرکت هک را توصیف میکرد .
البته بعضی از کارشناسان معتقدند که هک و نفوذ غیرمجاز، قبل از ظهور کامپیوتر نیز وجود داشته است. به عقیدهی آنها هرگونه دسترسی بدون اجازه به اطلاعات خصوصی، هک کردن به حساب میآید. البته بعد از ظهور اولین کامپیوترها، هک کردن گوشی و سیستمها شکل تازهای به خود گرفته است.
7 علامتی که نشان دهنده هک شدن گوشی است!
- کاهش قابل توجه در طول عمر باتری
- کند شدن گوشی
- افزایش مصرف اینترنت
- پنجرههای بازشونده Pup-Up
- مشاهده تماس یا پیامک خروجی که شما آن را ایجاد نکردهاید
- مشاهده فعالیتهای غیرمعمول در حسابهای آنلاین
- تمام شدن سریع شارژ گوشی
روشهای جلوگیری از هک شدن گوشی
1. استفاده از نرمافزارهای معتبر
برخی از اپلیکیشنها و برنامه حاوی ویروس هک گوشی هستند. به این شکل که با نصب این برنامهها، اطلاعات مختلف مانند چتها، پسوردها و حتی فایلهای شخصی روی موبایل به سرقت برده میشوند. پس حتما از آنتی ویروس یا برنامه ضدهک گوشی استفاده کنید. یکی از این برنامهها، هک گوشی با ترموکس است. ترموکس یکی از مهمترین نرم افزارهایی است که میتواند به راحتی گوشیهای اندروید را هک کند. هک گوشی با تروجان هم برنامه دیگر هک است. تروجان یکی از انواع بدافزار است که کاربر را فریب میدهد تا آن را فعال کند. بعد از فعال شدن به راحتی گوشی هک میشود.
هک گوشی با imei، نیز یکی از روشهای جدید هک کردن گوشی است. شماره سریال گوشی، یک شماره منحصر به فرد است که در پشت تمام گوشیهای موبایل ثبت شده است. متاسفانه برنامههای مختلفی هستند که با داشتن شماره سریال گوشی imei میتوانند به راحتی اقدام به هک و کنترل گوشی کنند. بنابراین لازم است نرمافزارهای معتبر را فقط و فقط از Google Play یا App Store دانلود کنید.
2. کلیک نکردن روی لینکهای مخرب
یکی از روشهایی که اخیرا در بین هکرها باب شده است، هک گوشی با لینک مخرب است. به این شکل که با ارسال پیامکهای تبلیغاتی حاوی لینک مخرب ، از کاربر میخواهند که روی لینک کلیک کند. هک گوشی با ارسال sms به این صورت است که به محض کلیک کاربر روی لینک، گوشی هک میشود. البته دقت داشته باشید که لینکهای مخرب، ممکن است در سایتهای مختلف نیز قرار گرفته باشند. در این روش با استفاده از تبلیغات جذاب شما را به کلیک کردن روی لینک مربوطه تشویق میکنند.
3. فعال کردن بلوتوث تنها هنگام استفاده از آن
کلیدهای بلوتوث، NFC و مکان را هنگامی که از آنها استفاده نمیکنید غیرفعال کنید.، روشن کردن بلوتوث موبایل هم میتواند شما را در دام هکرها بیندازد. متاسفانه بعضی از هکرها به راحتی میتوانند به گوشی موبایلی با بلوتوث روشن، نفوذ کنند. مراقب باشید که بلوتوث گوشی خود را برای مدت طولانی روشن نگه ندارید.
4. استفاده از رمز عبور قوی
از یک رمز عبور قوی برای باز کردن قفل گوشی خود استفاده کنید و مطمئن شوید که به راحتی قابل حدس زدن نیست. همچنین میتوانید از اثر انگشت یا تشخیص چهره در صورت امکان استفاده کنید.
5. استفاده نکردن از WiFi عمومی
با اتصال گوشی به Wi-Fi در برخی مراکز عمومی، دسترسی به اطلاعات خود را برای هکرها راحت میکنید. هکر با رهگیری ارتباطات گوشی شما از طریق هک wifi، اطلاعات گوشی شما را هک خواهد کرد.
6. فعال کردن تایید دومرحلهای
تا جایی که ممکن است احراز هویت دو مرحلهای را در حسابهای آنلاین خود فعال کنید تا یک لایه امنیتی اضافی اضافه کنید.
7. بهروزرسانی منظم برنامههای گوشی
به روز رسانی منظم سیستم عامل و برنامههای تلفن خود میتواند به جلوگیری از سوء استفادههای امنیتی کمک کند.
هشدار در مورد نرم افزارهای ریکاوری
در مقالههای مختلف گفتهایم که برخی از نرم افزارهای ریکاوری اطلاعات، خطرناک هستند. بسیاری از این نرم افزارها آلوده به ویروسها و بدافزارها هستند. با نصب هر کدام ممکن است نه تنها اطلاعاتتان قادر به بازیابی نباشند بلکه تمام اطلاعات دیگرتان در دسترس هکر قرار بگیرد. در بحث ریکاوری اطلاعات گوشی یا هارد سعی کنید به هر برنامهای اعتماد نکنید و کار را به متخصص بسپارید. تیم متخصص و حرفهای ریکاوری اطلاعات ما در امدادسیستم، آماده ریکاوری اطلاعات از دسترفته شما با استفاده از ابزارهای حرفهای و تخصصی است.
سوالات متداول
در صورت مشاهده تماس یا پیامکهای خروجی در حالی که شما ارسال نکردید و یا فعالیتهای غیر عادی در حسابهای آنلاین مطمئن باشید که گوشیتان هک شده است.