انواع فرمت فایل

انواع فرمت فایل های کامپیوتری

انواع فرمت فایل چیست و چرا باید آنها را بشناسیم؟ اگر کار شما با کامپیوتر و اینترنت است و روزانه با انواع فایل ها سروکار دارید؛ مجموعه ای از فایل ها را ارسال، دریافت و یا در کامپیوتر خود ذخیره می کنید. درک نوع فایل، پسوند و ویژگی های آنها می تواند به شما کمک کند تا راحتتر با انواع فرمت فایل ارتباط بگیرید و نرم افزار مناسب هر کدام را بشناسید و متناسب با نیاز خود از آنها استفاده کنید. در صورت خرابی فایل های خود ما خدمات تعمیر فایل را ارائه می دهیم.

در این مقاله از امداد سیستم به معرفی انواع فرمت های رایج فایل ها در کامپیوتر می پردازیم. دانستن آنها به افزایش بهره وری شما در محیط کار بسیار کمک می کند.

چرا باید انواع فرمت فایل کامپیوتری را بشناسیم؟

در محیط کار درک انواع پسوندها و نوع فایل ها در انجام درست وظایف شما بسیار تاثیرگذار است. کاربران حرفه ای کامپیوتر که در زمینه های مختلف: بازاریابی، فناوری اطلاعات، تبلیغات، گرافیک و… کار می کنند؛ با فایل های مختلف سروکار دارند؛ آنها را ذخیره و به اشتراک می گذارند.
شناخت انواع فایل های کامپیوتری بر روی کارکرد و نحوه تعامل شما با مشتریان، همکاران و مدیران تاثیر مثبت دارد.

برخی از نرم افزارها فقط با پسوندهای خاص کار می کنند. اگر طراح گرافیک هستید باید تمامی انواع فرمت های تصویری و ویدیویی را بشناسید. در هنگام ارسال یک طرح لوگو؛ انتخاب یک فرمت عکس استاندارد، کیفیت وضوح را برای چاپ یا بارگذاری روی وب سایت تضمین می کند.

انواع فرمت های نوشتاری

انواع فرمت فایل های متنی یا به عبارت دیگر اسناد نوشتاری در امور اداری و نامه نگاری های رسمی بسیار مهم هستند. در ادامه برخی پسوندهای رایج و پرکاربرد در محل کار را معرفی می کنیم:

1- فایل PDF (Portable document format)

فایل PDF یکی از مهمترین و پرکاربردترین فرمت های نوشتاری است. فرمت فایل PDF توسط شرکت ادوبی Adobe توزیع شد. از فرمت نوشتاری pdf در انتقال انواع اسناد و نوشته ها استفاده می شود. فایل pdf را می توانید به راحتی ایمیل، چاپ و اسکن کنید. یکی از کاربردهای فایل pdf، در ساخت رزومه کاری است. قالب، ساختار و ظاهر کلی سند در فایل pdf حفظ می شود. در انواع سیستم عامل های ویندوز، مک، لینکوس و حتی در گوشی موبایل نیز شناسایی و پشتیبانی می شود. در کتابهای الکترونیکی E-Book از این فرمت نیز استفاده می شود.

2- فایل Word (DOC و DOCX)

فایل وورد توسط شرکت مایکروسافت Microsoft توزیع شد. یک استاندارد برای ساخت و ویرایش انواع اسناد نوشتاری است. از طریق نرم افزار Microsoft Word سندهای متنی با پسوندهای DOC, DOCX ایجاد می شود. اکثر سازمان ها از این فرمت برای ارسال و دریافت اسناد کاری خود استفاده می کنند. اما در نظر داشته باشید که قالب، ساختار و ظاهر کلی سند ممکن است در فایل word حفظ نشود.

3- فایل OpenDocument (ODT)

فرمت فایل ODT می تواند یک جایگزین برای اسناد WORD (DOC, DOCX) باشد. از آن برای مدیریت متن، تصاویر و استایل های مختلف استفاده می شود. فایل با پسوند ODT را می توان با نرم افزارهای ویرایشگر متن مانند OpenOffice و LibreOffice را اجرا کرد. اگر نرم افزاری ندارید که بتواند این فرمت فایل را پشتیبانی کند؛ می توانید از Microsoft Word استفاده کنید؛ اما ممکن است کمی قالب بندی آن بهم بریزد و تفاوت هایی ایجاد شود.

4- فایل اکسل Microsoft excel spreadsheet file (XLS وXLSX)

فرمت فایل اکسل توسط شرکت مایکروسافت توزیع شد. با استفاده از Microsoft Excel کاربران داده ها را در صفحات گسترده قالب بندی، سازماندهی و محاسبه می کنند. از فایل Excel برای اشتراک گذاری صفحات گسترده، پایگاه داده (Data Base)، آمارها، نمودارها و… استفاده می شود. بیشترین کاربرد فایل اکسل در تحلیل و آنالیز داده ها و نمایش آنها در قالب نمودارهای آماری است.

5- فایل متنی (TXT)

فایل Text با پسوند .TXT برای اسناد متنی ساده و بدون هیچ گونه قالب بندی؛ مناسب است. از این فرمت نوشتاری اغلب برای نوشتن یادداشت ها، نکته های کوچک، لیست های روزانه و… استفاده می شود. اگر برای متن خود نیاز به قالب بندی های پیشرفته یا فونت های مختلف دارید؛ بهتر است به سراغ فرمت های دیگر نوشتاری بروید.

6- فایل Comma-separated values (CSV)

مقادیر داخل فایل csv با کاما جدا می شوند. از آن برای ذخیره لیستی از داده ها استفاده می شود. کاربرد اصلی آن در انتقال دیتا بین نرم افزارهای مختلف است. هر خط در فایل CSV یک رکورد داده را ذخیره کرده و اغلب در ذخیره سازی کدهای برنامه نویسان کاربرد دارد.

7- فایل (HTML , HTM) Hypertext markup language

فایل های html یک زبان مشترک و نشانه گذاری در طراحی ساختار اصلی وب سایت ها است. برنامه نویسان و طراحان سایت (توسعه دهندگان وب) از این فایل استفاده می کنند. html یک زبان پیش نیاز برای ورود به دنیای برنامه نویسی و طراحی سایت است. البته در نظر دااشته باشید که html را نمی توان یک زبان برنامه نویسی لحاظ کرد؛ از آن برای نمایش محتوای وب سایت در ساختارهای مختلف استفاده می شود.

ردیففرمت فایلتوضیحاتکاربردنرم افزار مربوطه
1PDFفرمت ثابت برای ایجاد اسناد با حفظ قالب بندیاسناد رسمی، نامه نگاری، کتاب‌ های الکترونیکی، رزومهAdobe Acrobat Reader اکثر مرورگرها
2DOCXفرمت اصلی برنامه مایکروسافت وردویرایش اسناد اداری و شخصی قالب ‌بندی پیشرفتهMicrosoft Word
3ODTجایگزین فایل DOCXویرایش فایلهای نوشتاری، قالب ‌بندیLibreOffice Writer, OpenOffice Writer
4XLSXفرمت اصلی برنامه مایکروسافت اکسلصفحات گسترده، محاسبات، تحلیل داده، گزارش، آمارMicrosoft Excel
5CSVمقادیر جدا شده با کاما(،)ذخیره داده ‌های قالب جدولی، انتقال اطلاعات بین برنامه ‌هاExcel و بسیاری از برنامه ‌های پایگاه داده
6TXTمتن سادهیادداشت ‌برداری، فایل ‌های متنی سادهویرایشگر متن
Notepad +, Notepad
7HTML, HTMزبان نشانه‌ گذاری وبساختار اولیه سایتویرایشگرهای برنامه نویسی مانند Visual Studio Code

انواع فرمت فایل های تصویری

انواع فرمت فایل های تصویری برای نمایش گرافیک، نمودار، لوگو و… در یک وب سایت یا گزارش های اداری استفاده می شود. آشنایی با انواع فایل های تصویری به شما کمک می کند مناسب ترین فرمت تصویری را برای فایل خود انتخاب کنید. در نتیجه از کیفیت آن اطمینان خواهید داشت. در ادامه برخی از پرکاربردترین انواع پسوند یا فرمت فایل های تصویری معرفی خواهند شد.

1- فایل تصویری (JPEG , JPG) Joint photographic experts group

فرمت های jpg یا jpeg از متداول ترین انواع فایل های تصویری هستند. برای اشتراک گذاری تصاویر از این قالب می توانید استفاده کنید. فرمت JPEG تصویر را با حفظ وضوح رنگ و گرافیک؛ فشرده می کند. اما باید توجه داشت که به مرور زمان و با استفاده مکرر از یک فایل JPEG، ممکن است کیفیت آن کاهش یابد.

2- فایل (GIF) Graphics interchange format

یک فرمت فایل تصویری است که تصاویر متحرک و انیمیشن های کوتاه را پشتیبانی می کند. اغلب در وب سایت ها و شبکه های اجتماعی کاربرد دارد. همچنین برای تصاویر سبک با حجم کم و با بارگذاری سریع؛ گزینه بسیار مناسبی هستند.

3- فایل Scalable vector graphics (SVG)

فایل های SVG یا گرافیک برداری مقیاس پذیر برای نمایش تصاویر دوبعدی استفاده می شود. ویژگی برداری یا وکتوری بودن فایل های SVG باعث می شود که وضوح تصاویر با تغییر سایز آنها؛ کاهش نیابد. از فایل های SVG اغلب در طراحی وب سایت استفاده می شود.

4- فرمت تصویری (PNG)Portable networks graphic

فرمت PNG محبوبیت ویژه در میان طراحان وب دارد و اغلب توسط آنها استفاده می شود. از مهمترین ویژگی های فایل عکس با پسوند .png پس زمینه شفاف یا نیمه شفاف (Transparent) است. فایل PNG را می توان به عنوان جایگزین برای فایل JPG استفاده کرد. تصاویر با فرمت PNG کیفیت بالایی دارند و تقریبا در هر نرم افزار ادیت گرافیک، مرورگر و مانیتور قابل استفاده و مشاهده است.

5- فایل Tagged image file format (TIFF or TIF)

TIFF یک فرمت تصویری با کیفیت بالا است و کاربرد آن اغلب در اسکن اسناد یا چاپ تصاویر با وضوح بالا است. حجم فایل های TIFF زیاد است و بهتر است که در وب سایت ها استفاده نشوند؛ زیرا سرعت بارگیری (Loading) سایت را کاهش می دهد.

6- تصاویر وب WebP

webp یک فرمت جدید برای تصاویر است که توسط شرکت گوگل اختراع و در طراحی وب کاربر دارد. مهمترین ویژگی تصاویر با فرمت webp حجم کم آن ها است. با استفاده از webp طراحان وب می توانند از تصاویر کوچک ولی با کیفیت بالا استفاده کنند. فایل ها بدون افت کیفیت فشرده و کم حجم می شوند. استفاده از تصاویر webp سرعت بارگذاری سایت بهبود می بخشد یک فاکتور مثبت در سئو سایت است.

7- بیت مپ (BMP)

ابتدا بهتر است مفهوم پیکسل را توضیح دهیم: در کامپیوتر هر تصویر از تعداد مشخصی پیکسل Pixel تشکیل می شود. کیفیت تصویر را با تعداد پیکسل های آن می سنجند. اطلاعاتی مانند: روشنایی (Brightness) و رنگ (Chroma) در هر پیکسل ذخیره می شود.
تصاویر با فرمت بیت مپ اطلاعات پیکسل ها (مقادیر روشنایی و رنگ) به صورت دودویی است. هر پیکسل یا صفر یا یک است (سیاه و سفید). تصاویر بیت مپ حجم کمی دارند.

ردیففرمت فایلتوضیحاتکاربردنرم افزارهای مرتبط
1JPEG, JPGتصاویر با کیفیت خوب و حجم کمتصاویر وب، عکس‌ های دیجیتالبرنامه های ادیت تصویر
فتوشاپ
2PNGتصاویر با کیفیت بالا و پشتیبانی از بک گراند شفاف (Trancparent)لوگوها، آرم، آیکن و تصاویر اینترنتبرنامه های ویرایش عکس
photoshop
3GIFتصاویر متحرک و با تعداد رنگ کمانیمیشن‌ های یا تصاویر متحرک کوتاهاکثر برنامه های ویرایش تصاویر
4SVGگرافیک برداری مقیاس‌ پذیرلوگوها، آیکون‌ ها، طراحی گرافیک قالب سایتبرنامه های ویرایش تصاویر برداری مانند Adobe Illustrator
5TIFFتصاویر با کیفیت بسیار بالااسکن مدارک، تصاویر جهت چاپبرنامه های ادیت عکس
حرفه ای
6WebPتصاویر با حجم کم و کیفیت خوبتصاویر سایت بهینه، کاربرد در سئو سایتبرخی مرورگرها و نرم‌ افزارهای ادیت عکس
7BMPتصاویر بیت‌ مپ
bitmap
تصاویر ساده با حجم کماکثر برنامه های مخصوص
ادبت عکس

انواع فرمت فایل های ویدیویی

فایل های ویدیویی یک ابزار بسیار کاربردی در دیجیتال مارکیتنگ، بازاریابی و جذب مخاطب است. در ادامه چند نوع فرمت رایج فایل های ویدیویی بیان شده است:

1- MP4

یکی از عمومی ترین و پرکاربردترین فرمت های ویدیویی، mp4 است. اکثر کامپیوترها و گوشی های موبایل آن را پشتیبانی می کنند و برای دانلود و اشتراک گذاری ویدیو در بستر اینترنت، استفاده می شود. فایل های ویدیویی mp4 توانایی ذخیره کردن صدا، تصویر و زیرنویس به صورت همزمان را دارند.

2- AVI

فرمت avi (Audio Video Interleaved) توسط شرکت مایکروسافت توسعه یافته است. در صورت استفاده در سیستم عاملی غیر از ویندوز، نیاز به پخش کننده Player مخصوص آن است. ای وی آی صدا و تصویر را همزمان ذخیره و پخش می کند. حجم زیادی دارد و فضای زیادی از کامپیوتر را مصرف می کند.

3- MOV

QuickTime Movie file فرمت ویدیویی است که توسط شرکت اپل توسعه یافته است. برای پخش فایل های MOV نیاز به نرم افزار پلیر QuickTime است. فایل های ویدیویی MOV در سیستم عامل ویندوز و مک پشتیبانی می شوند؛ اما زیاد کاربرد ندارند. نرم افزارهای پخش کننده محدودی دارد. بیشتر برای فیلم های طولانی انتخاب ایده آل است. فایل های MOV حجم و کیفیت بسیار بالایی دارند.

4- FLV

Flash Video Format فرمت فایل فلش توسط شرکت ادوبی فلش ارائه شده است. بیشترین استفاده از آن در بستر اینترنت است. در وب سایت ها برای پخش ویدیو FLV نیاز به Adobe Flash Player است. ممکن است با همه گوشی های موبایل، سازگاری نداشته باشد. اگر قصد پخش ویدیو برای کاربران موبایلی خود دارید؛ از فرمت دیگر ویدیویی استفاده کنید.

5- MKV

فایل های ویدیویی با فرمت MKV صوت، تصویر و زیرنویس را پشتیبانی می کنند. ویدیوهای MKV به نسبت فرمت هایی مانند MOV و AVI ظرفیت ذخیره سازی بیشتری دارند و کیفیت بالایی دارند. حجم فایل های MKV زیاد است و ممکن است در همه دستگاه ها پشتیبانی نشوند و سازگار نباشند.

6- AVCHD

Advanced video coding, high definition کدگذاری ویدیویی پیشرفته، با کیفیت بالا یک فرمت فایل ضبط شده است. اغلب فیلمبرداران از این فرمت برای ضبط ویدیو استفاده می کنند و کیفیت بالایی دارد. ویدیوهای با فرمت AVCHD قابلیت پخش بر روی دستگاه های مختلف مانند تلویزیون، DVD-Player و… دارند.

7- WebM

Web media از پرکاربردترین و شناخته ترین فرمت های ویدیویی است که توسط شرکت گوگل توسعه یافته است. فرمت ویدیویی بهینه است که کاربرد اصلی و رایج آن پخش ویدیو دراینترنت و وب سایت است. با انواع پخش کننده ها، پلتفرم ها و مرورگرها سازگاری دارد.

ردیففرمت فایلتوضیحاتکاربردنرم افزارهای مرتبط
1MP4ویدیو با کیفیت خوب و حجم مناسبویدیوهای تحت وب، فیلم‌ های خانگیاکثر برنامه های پخش ویدیو
2AVIویدیو با کیفیت بالافیلم‌ های طولانیWindows Media Player
3MOVویدیو با کیفیت بالا، ویژه محصولات اپلفیلم‌ های حرفه‌ ایQuickTime Player
4FLVویدیو فلشویدیوهای آنلاینAdobe Flash Player
5MKVویدیو با کیفیت بالا و پشتیبانی از زیرنویسفیلم‌ های HDVLC Media Player
6AVCHDویدیو با کیفیت بالا برای دوربین‌ های حرفه‌ایفیلم‌ های HDنرم‌افزارهای ادیت ویدیو
حرفه‌ ای
7WebMویدیو برای وبویدیوهای آنلاینبرخی مرورگرها و برنامه پخش ویدیو

انواع فرمت های فایل جهت تهیه گزارش و ارائه

در محیط کار براساس جایگاه و مسئولیتی که دارید؛ گاهی اوقات نیاز به تهیه گزارش و فایل ارائه برای جلسات است. در ادامه برخی از فایل های رایج برای تهیه فایل های ارائه و گزارش را معرفی کرده ایم:

1- PPT, PPTX

فایل ارائه پاورپوینت PowerPoint presentation یک نرم افزار بسیار محبوب از طرف شرکت مایکروسافت است. تقریبا تمام کارمندان امور اداری و کامپیوتری تجربه کار با نرم افزار پاورپوینت power point را دارند. به راحتی می توانید از امکانات این برنامه استفاده کنید و ارائه های خود را آماده کنید. می توانید فایل ppt را با اعضای تیم یا مشتریان خود به اشتراک بگذارید. در جلسه کاری می توانید اسلایدها را نمایش دهید و توضیحات لازم را به صورت شفاهی بیان کنید.

2- ODP

فایل های با فرمت ODP قابل استفاده در نرم افزارهای OpenOffice هستند و به شما امکان دسترسی به متن، گرافیک و انیمیشن را می دهند. می توانید فایل های ارائه متنوع بسازید و با سایرین به اشتراک بگذارید. اگر در شرکت یا سازمان شما از برنامه OpenOffice استفاده می شود؛ به راحتی می توانید از این فرمت فایل برای ارائه و نمایش اسلاید استفاده کنید.

3- Apple Keynote file (KEY)

این فرمت صرفا مرتبط با محصولات شرکت اپل است و با نرم افزار Keynote اپل باز می شود. برای ساخت فایل های ارائه شامل: اسلایدهای متنی، تصاویر، صدا و … در اپل از فرمت KEY استفاده می شود. اگر مشتریان و اعضای تیم دسترسی به نرم افزار Keynote دارند و همچنین اگر امکان نمایش اسلایدها به صورت مستقیم از روی لپتاپ خودتان وجود دارد؛ می توانید از فایل های KEY برای ساخت ارائه خود استفاده کنید.

ردیففرمت فایلتوضیحاتکاربردنرم افزارهای مرتبط
1PPTXارائه‌ های مایکروسافت پاورپوینتتهیه فایل ارائه، گزارش تجاری، اداری و..Microsoft PowerPoint
2ODPارائه‌ های متن‌ بازتهیه فایل ارائه، گزارش تجاری، اداری و..LibreOffice Impress, OpenOffice Impress
3KEYارائه‌ مخصوص اپلتهیه فایل ارائه، گزارش تجاری، اداری و..Apple Keynote

انواع فرمت فایل های صوتی

از انواع فایل های صوتی برای ضبط ویس، دانلود و آپلود فایل موسیقی استفاده کنید. فایلهای صوتی در حوزه های مختلف مانند سرگرمی، تبلیغات، آموزشی و… کاربرد دارند. در ادامه برخی از فرمت های رایج فایل صوت audio که در محل کار استفاده می شوند؛ آورده شده است:

1- M4A

فایل صوتی با پسوند یا فرمت M4A یک فایل audio رایج و پرکاربرد است. اغلب در ضبط فایل های صوتی فشرده کاربرد دارد. حجم آن کم است و به راحتی در فضای اینترنت قابل اشتراک گذاری و آپلود است. فایل های صوتی M4A در عین کم حجم بودن، کیفیت صدای خوبی دارند. برای ضبط سخنرانی ها، ضبط یاداشت های صوتی شخصی و ارسال ویس به سایرین از این فرمت استفاده می شود. همه دستگاه ها و نرم افزارهای صوتی، ممکن است آن را پشتیبانی نکنند و حتما قبل از استفاده این مساله را بررسی و از برنامه پلیر مناسب آن استفاده کنید.

2- MP3

فایل های صوتی با فرمت mp3 از رایج ترین و محبوب ترین فرمت های صوتی است. محبوبیت آن به حدی است که اغلب عبارت mp3 و فایل صوتی به جای یکدیگر استفاده می شوند. هر گونه فایل صوتی را مردم mp3 خطاب می کنند! صرف نظر از اینکه آیا واقعا آن فایل پسوند .mp3 دارد یا خیر! یکی از دلایل محبوبیت آن انعطاف پذیری یا به عبارت دیگر تطبیق پذیری آن است. به این معنی که بدون در نظر گرفتن نوع دستگاه، سیستم عامل و نرم افزار پخش کننده؛ همیشه قابل پخش است. از نظر کیفیت فایل صوتی mp3 به نسبت فرمت های دیگر، کیفیت کمتری دارد.

3- WMA

فرمت صوتی WMA با هدف جلوگیری و رفع مشکلات بوجود آمده در رابطه با لایسنس MP3 توسط شرکت مایکروسافت توسعه یافته است. Windows Media Audio فایل های صوتی با سرعت بسیار پایین (کمتر از 64 کیلو بیت) را نیز پشتیبانی می کند و کیفیت خوبی به نسبت mp3 دارد. Wma فرمت اختصاصی برای شرکت مایکروسافت است و نرم افزارهای کمتری آن را پشتیبانی می کنند؛ به همین دلیل اگر قصد اشتراک گذاری این فایل را دارید؛ یا قصد باز کردن آن در محیطی غیر از سیستم عامل ویندوز را دارید؛ باید آن را به فرمت دیگری تبدیل کنید یا اینکه برنامه پلیر مناسب آن را دانلود کنید.

ردیففرمت فایلتوضیحاتکاربردنرم افزارهای مرتبط
1M4Aصوت با کیفیت خوب و حجم کمانواع فایل‌ های صوتیاکثر برنامه های پخش صوت
2MP3صوت با کیفیت متوسط و حجم کمانواع فایل‌ های صوتی مانند موسیقیاکثر برنامه های پخش صوت
3WMAصوت با کیفیت خوب، اجرا در سیستم عامل مایکروسافتانواع فایل‌ های صوتی مانند موسیقیWindows Media Player

انواع فرمت فایل های فشرده

در برخی مواقع حجم فایل ها بسیار بالا است در هنگام اشتراک گذاری آن ها دچار مشکل خواهید شد. راه حل آن تبدیل فایل ها به فرمت فشرده است. در ادامه برخی از متداول ترین فرمت های فایل فشرده را بیان می کنیم.

1- ZIP

فرمت فایل فشرده zip از متداول ترین و کاربردی ترین فرمت های فشرده سازی است. در این قالب می توانید چندین فایل را به یک فایل فشرده تبدیل کرد. خروجی فایل zip را می توان به راحتی در فضای وب به اشتراک گذاشت. سرعت دانلود فایل های فشرده zip برای کاربران با اینترنت با پهنای متوسط، عالی است. کاربر بعد از دانلود فایل zip از حالت فشرده خارج کرده و سپس به محتوای آن دسترسی پیدا می کند.

برنامه WinZip بهترین نرم افزار مرتبط با فایل های فشرده است.

2- RAR

فایل RAR مخفف عبارت (Roshal archive file) است. برای فشرده سازی چند فایل و پوشه استفاده می شود. اندازه فایل ها را کاهش می دهد و مانند فرمت zip برای استفاده در اینترنت و اشتراک گذاری فایل های بزرگ، کاربرد دارد. ویژگی منحصربفرد فایل های RAR قابلیت رمزگذاری است. با استفاده از رمز عبور از محتوایات فایل، محافظت می شود. WinRAR نرم افزار مخصوص فایل های فشرده RAR است.

3- 7Z

فایل فشرده با فرمت 7Z از تکنیک های پیشرفته فشرده سازی استفاده می کند و فایل های با اندازه کوچکتر می سازد. برای محافظت و ایمنی بیشتر، از الگوریتم های رمزگذاری نیز استفاده می کند. برای باز کردن فرمت 7z نیاز به نرم افزار تخصصی مانند Zip-7 است.

ردیففرمت فایلتوضیحاتکاربردنرم افزار مربوطه
1ZIPفایل فشردهفشرده‌ سازی چند فایل، پوشهWinZip
2RARفایل فشرده با قابلیت رمزگذاریفشرده‌ سازی چند فایل و پوشه، محافظت از اطلاعاتWinRAR
37Zساخت فایل فشردهفشرده ‌سازی فایل‌ها، محافظت از داده‌ها7-Zip

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *