استفاده از دوربین‌ مداربسته در مکان‌های مهم و پرتردد رو به افزایش است. فرض کنید شما در یک روز به 5 مکان مثل موزه، بیمارستان، پارکینگ، دانشگاه و بانک بروید. به راحتی می‌توان گفت در 6 مکان تحت مراقبت و نظارت توسط دوربین‌های مدار بسته بوده‌اید. ریاضی ما ضعیف نیست، وجود دوربین‌های مدار بسته در خیابان و در مسیر رفت و آمدتان را نیز حساب کرده‌ایم.
استفاده از دوربین‌های مدار بسته برای جلوگیری از سرقت‌های احتمالی و کنترل رفت و آمدهاست. در چند دهه‌ی اخیر، فیلم‌های دوربین مداربسته به عنوان یک ادله‌ی محکم در دادگاه به کار می‌روند. در واقع فیلم‌های دوربین مدار بسته به عنوان یک مدرک قابل قبول برای اثبات جرم یا شناسایی مجرم به کار می‌رود.

کاربردهای دوربین مداربسته

سازمان‌ها، ادارات و شهرداری! دوربین‌های مدار بسته در پارکینگ، بیمارستان، فروشگاه، فرودگاه، انبارها، زیردریایی، بانک، هتل، مدیریت ترافیکی و در وسایل نقلیه عمومی کار گذاشته می‌شود.
کاملا شخصی! به منظور افزایش امنیت منزل، مراقبت از کودک و یا سالمند ، نگهداری از گیاهان و یا درختان در خانه یا باغ استفاده می‌شوند.
ادارات پلیس! روی خودروهای نیروی انتظامی برای دیدن پلاک‌های ماشین و برای نمایش زنده‌ی وضعیت خیابان‌ها نیز استفاده می‌شود. در کشورهای اروپایی و آمریکایی بر روی لباس‌های پلیس دوربین نصب شده است.
بیزینس من‌ها! در شرکت‌ها یا دفاتر بیزینسی بزرگ برای کنترل از راه دور امور شرکت و کارکنان استفاده می‌شود.
مخفیانه! در عملیات‌های جاسوسی یا محافظت غیر علنی و کاملا مخفی استفاده از دوربین مدار بسته رایج شده است.
کاملا فرهنگی! موزه، موسسه‌های آموزشی، مدرسه، دانشگاه هم از این سیستم استفاده می‌کنند.

ریکاوری انواع دوربین مدار بسته در مرکز تخصصی امداد سیستم

ریکاوری دوربین

CCTV یا سیستم های دوربین مداربسته چیست؟

سیستم‌های مدار بسته یا CCTV مخفف Closed Circut TeleVision است . به این صورت که در این مدار چند دوربین قرار گرفته است. این دوربین‌ها سیگنال تصاویر را به دستگاه ضبط تصویر دیجیتال یا DVR ارسال می‌کنند. فیلم‌های ذخیره شده دوربین مدار بسته، محل به خصوصی برای ذخیره احتیاج دارند. مکان ذخیره فیلم‌های ضبط شده می‌بایست به نحوی باشد که بتواند فیلم‌های ضبط شده در طول یک ماه گذشته را به طور کامل ذخیره نماید. فرآیند ذخیره شدن فیلم‌های ضبط شده توسط دوربین‌های مدار بسته از راه‌های مختلفی صورت می‌گیرد. از جمله رایج‌ترین آن‌ها می‌توان به استفاده از دستگاه‌های دیجیتال نظیر DVR ،NVR، استفاده از کامپیوتر، فضای ابری و رم یا کارت حافظه اشاره کرد. هر کدام از این روش‌ها با دیگری تفاوت‌هایی دارد. در ادامه مطلب به طور کامل در مورد هر یک صحبت خواهیم کرد.

ریکاوری دوربین مداربسته

ذخیره فیلم به روش DVR

دی وی آر DVR مخفف Digital Video Recorder است. این دستگاه در سال 1999 توسط شرکت Tive با محصولاتی بر پایه‌ی تلویزیون یا تی وی اسپانسر DVR شد. فیلم‌ها توسط این دستگاه در دیسک سخت، حافظه‌ی فلش، کارت حافظه اس دی و یا دیگر فضاهای ذخیره سازی بایگانی و ذخیره می‌شوند. همچنین سیستم عامل‌هایی مانند لینوکس و ویندوز از DVR پشتیبانی می‌کنند.

پرفروش‌ترین برندهای DVR

1. Hikvision
2. Hilook
3. Dahua
4. Uniview
5. Sony
6. Panasonic
7. Bosch
8. Axis
9. SAMSUNG
10. VIVOTEK

هارد مناسب برای دستگاه DVR

دستگاه DVR ، به علت استفاده مکرر نیاز به هاردهایی با ویژگی‌هایی خاص دارد. یک دستگاه DVR در حال ذخیره اطلاعات به صورت دائمی است. یعنی هنگام روشن کردنDVR، هارد شروع به ذخیره اطلاعات می‌کند. بر اساس تعداد دوربین‌ها، ممکن است از چند روز تا یک ماه، حجم هارد یک بار پر و مجدد شروع به حذف اطلاعات قدیمی و رایت اطلاعات جدید کند. پس بهترین و مناسب‌ترین هارد DVR اصولا هاردهای با قابلیت رایت فراوان می‌باشند. بهترین گزینه هاردPARPLE WD که مربوط به شرکت وسترن دیجیتال با رنگ بنفش است.

ذخیره فیلم به روش NVR

ان وی آر NVR مخفف کلمه‌ی Network Video Recorder است. NVR دستگاه ضبط ویدئویی تحت شبکه برای ضبط تصاویر و ویدئوها بر روی دیسک درایو، فلش درایو، کارت حافظه اس دی و یا دیگر فضاهای ذخیره سازی است. NVR معمولا بر روی دوربین‌های تحت شبکهIP گسترش یافته‌اند.

10 برند محبوب NVR

1. Wavestore A-Series NVR
2. QNAP VS-2204 Pro+ VioStor NVR
3. Merit LILIN NVR408M H.264
4. Milestone Husky M50A
5. Hikvision DS-96128/2561NI-E16(-E24) Embedded Super NVR
6. Hunt HNR-16GSQ
7. Dahua DH-NVR5216-16P-4KS2
8. Vernit Nextiva EdgeVR 100/200 Series
9. EverFocus Commandr 2 ENVR8008
10. Surveon NVR7800 Series

تفاوت DVR و NVR چیست؟

بزرگ‌ترین تفاوت بین ان وی ار و دی وی ار، استفاده از دوربین و کابل است .
Network Video Recorder = NVR
Digital Video Recorder = DVR
طبیعتا وقتی اسم NVR یا Network Video Record را می‌شنوید فکر می‌کنید که حتما فقط با اینترنت کار می‌کند. خوب است بدانید که سیستم‌های امنیتی NVR و DVR هر دو بدون اینترنت کار می‌کنند. در واقع با همان یکبار روشن شدن یا به برق متصل شدن روی شبکه اختصاصی خود کار می‌کنند.

NVR DVR VNR ریکاوری
DVR NVR مقایسه
پایین تر بالاتر کیفیت ضبط
سخت تر راحت تر تنظیمات
Analog Ip Camera دوربین
کمتر بیشتر هزینه

ذخیره فیلم‌ها روی رایانه

یکی دیگر از روش‌های ضبط فیلم دوربین‌های مداربسته، ارتباط این دوربین با رایانه یا کامپیوتر است. یعنی فیلم‌های دوربین مدار بسته روی کامپیوتر به صورت زنده ذخیره و قابل مشاهده هستند. در این روش ذخیره سازی فیلم، بسیاری از مشکلات ذخیره فیلم در مدت زمان طولانی را از بین می‌برد. به این صورت که شما می‌توانید میزان حجم مورد استفاده را هر لحظه مشاهده و کنترل کنید.

ذخیره فیلم‌ها روی رم و یا کارت حافظه

با پیشرفت فناوری‌های به کار رفته در دوربین‌های مدار بسته، بر قابلیت‌ها و امکانات آن‌ها نیز افزوده شده است. در حال حاضر در این نوع دوربین‌ها می‌توان از رم استفاده کرده و فیلم‌های ضبط شده را بر روی یک کارت حافظه SD ذخیره نمود. بعد از نصب دوربین‌های تحت شبکه‌ای و قرار دادن رم‌ روی آن، می‌توان از طریق تنظیمات، ضبط فیلم را روی کارت حافظه SD تنظیم کرد. لازم به ذکر است که رم‌ها فضای ذخیره سازی محدودی دارند و نمی‌توانند فیلم‌های ضبط شده را به مدت طولانی نگه دارند.

ذخیره فیلم‌ در فضای ابری

فضای ابری نیز می‌تواند محلی برای فیلم‌های ذخیره شده دوربین مداربسته باشند. البته این روش هزینه بسیار بالایی برای کاربران ایجاد می‌کند و به همین خاطر برای استفاده همه مناسب نخواهد بود. این روش از مدرن‌ترین روش‌های ذخیره سازی فیلم محسوب می‌شود. فیلم‌ها در فضای ابری، بدون هیچ دستگاه جانبی ذخیره می‌شوند. باید توجه داشته باشید که استفاده از این بستر ذخیره سازی، تنها با استفاده از شبکه‌های اینترنتی میسر خواهد بود. یکی از مزایای مهم استفاده از این روش برای نگهداری از تصاویر ذخیره شده دوربین مداربسته، دسترسی ساده به هر یک از آن‌ها از هر کجای دنیا است.

10 مشکل رایج دوربین مداربسته و حل آنها

ریکاوری دوربین NVR

10 راه برای نگهداری دوربین های مدار بسته

برای پیشگیری و جلوگیری از خرابی دستگاه و دوربین خود به این توصیه‌های ایمنی توجه کنید :
1. حافظه دخیره سازی هارد دیسک دستگاه را بزرگ انتخاب کنیم.
2. دستگاه اصلی خود را حتما داخل یک باکس با تهویه مناسب قرار دهیم .
3. از منبع تغذیه سری استفاده نکنید، درصورت خراب شدن یکی، همه خراب می‌شوند پس بهتر است از منبع تغذیه تک استفاده کنید تا در صورت خرابی فقط یکی از آنها خراب شود.
4. آداپتور‌ها به صورت منظم در دوره زمانی معین بررسی شود.
5. اگر از دوربین مداربسته در فضای باز استفاده می‌کنید حواستان به شرایط آب و هوایی نیز باشد و از کاور فلزی یا دوربین ضد آب استفاده کنید.
6. برای جلوگیری از دزدیده شدن دوربین ، آن را دور از دسترس دست مثل بالای دیوار، لبه بام یا آن را در جاهای مخفی مانند داخل دیوار یا در کتابخانه قرار داده یا استتار کنید.
7. برای جلوگیری از ایجاد تار عنکبوت از اسپره ضد ویروس استفاده شود.
8. لنز دوربین بهتر است هر دوسال یکبار تعویض شود.
9. تمیز نگهداشتن دوربین هم بسیار مهم است.
10. با یک متخصص به صورت منظم در ارتباط باشید.

ریکاوری و بازیابی حافظه دوربین مداربسته

تصاویر ویدئویی دوربین مداربسته کلید تحقیق و شواهد هستند، از طرفی فیلم‌هایی که در هارد دیسک، SSD ها و سایر رسانه‌های ذخیره سازی ثبت شده‌اند، ممکن است به دلیل خطای انسانی، نقص فنی، آب، آتش سوزی یا بلایای طبیعی پاک و یا از بین بروند. به همین دلیل دانش و تخصص ریکاوری اطلاعات اینجا ضروری می‌شود. برای بازیابی فیلم‌های دوربین مدار بسته باید دقت داشته باشید که خود اقدام به ریکاوری نکنید. چرا که با یک حرکت نادرست ممکن است احتمال بازیابی را به صفر برسانید. ما در مرکز تخصصی ریکاوری توانایی بازگرداندن فیلم‌های از دست رفته شما را داریم. برای ما مهم نیست که از چه نوع دستگاه NVR یا DVR استفاده می‌کنید. با تجهیزات و نرم افزارهای بروزی که در اختیار داریم، فایل‌های شما که حذف یا از دست رفته‌اند را ریکاوری می‌کنیم. ریکاوری اطلاعات دوربین مداربسته شما از NVR و DVR تخصص مرکز ریکاوری امداد سیستم است.
تنها نکته قابل توجه این است که به محض اینکه متوجه شدید به اطلاعات دستگاه دی وی ار نیاز دارید، هارد را از دستگاه جدا کنید و از ادامه ضبط فیلم جلوگیری کنید. به دلیل رونویسی مکرر و جایگیزینی فیلم‎های جدید با فیلم‎‌های قدیمی‏تر این نکته قابل اهمیت است. درصد موفقیت بازیابی فیلم‌های هارد DVR دی وی آر به ظرفیت، تعداد دوربین و تعداد روزهای دوره‌ی ضبط هم بستگی دارد.