این روزها در هر سازمان یا اداره‌ای، فروشگاه‌های بزرگ و کوچک و حتی منازل شخصی برای حفظ ایمنی از سرقت از انواع دوربین مداربسته استفاده می‌شود. یکی از مهمترین وظایف این دوربین‌ها، ثبت رویدادها و اتفاقات مربوط به هر محل است. در زمان سرقت، باید فیلم‌های ثبت شده بررسی شوند. بنابراین برای دسترسی به فیلم‌ها باید به ریکاوری دوربین مدار بسته پرداخت.
دوربین مدار بسته تصاویر را در یک حافظه ذخیره سازی ثبت می‌کند. این حافظه به همراه نصب دوربین مداربسته اعمال می‌شود. حافظه، فیلم‌ها را تا یک ماه در خود ذخیره و نگهداری می‌کند. بعد از دوره‌ی یک ماهه فیلم‌های روز اول حذف شده و فیلم‌های جدید جایگزین می‌شوند. در صورت نیاز به فیلم‌های ماه‌های گذشته، می‌بایست ریکاوری دوربین مدار بسته را انجام دهید. تنها در این صورت است که به آن‌ها دست می‌یابید.

ریکاوری دوربین مدار بسته

حافظه‌های دوربین مدار بسته

روش‌های مختلفی برای ذخیره فیلم‌های دوربین مدار بسته وجود دارد. از جمله رایج‌ترین آن‌ها می‌توان به استفاده از دستگاه‌های دیجیتال نظیر DVR و NVR و XVR، استفاده از کامپیوتر، فضای ابری و رم یا یک کارت حافظه اشاره کرد. هر کدام از این روش‌ها با دیگری تفاوت‌هایی داشته و از مزایا و معایب متعددی هم برخوردار می باشند. در مقاله دوربین مدار بسته به طور کامل در این مورد گفته‌ایم.

رایج‌ترین مشکلات دوربین‌های مداربسته

1. سوختگی آداپتور
2. بالا رفتن دما در دوربین مداربسته
3. فراموشی رمز عبور
4. عدم نمایش فیلم‌های ضبط شده
5. ضبط نشدن اطلاعات
6. عدم بروزرسانی نرم افزار در برخی دستگاه ها
7. عدم امنیت کافی
8. عدم وجود منوی فارسی یا خطای انسانی
9. خرابی کابل های اتصال دوربین یا آداپتور

10 روش نگهداری دوربین‌های مدار بسته

برای پیشگیری و جلوگیری از خرابی دستگاه و دوربین خود به این توصیه‌های ایمنی توجه کنید:
1. حافظه دخیره سازی هارد دیسک دستگاه را بزرگ انتخاب کنیم.
2. دستگاه اصلی خود را حتما داخل یک باکس با تهویه مناسب قرار دهیم .
3. از منبع تغذیه سری استفاده نکنید، در صورت خراب شدن یکی، همه خراب می‌شوند پس بهتر است از منبع تغذیه تک استفاده کنید تا در صورت خرابی فقط یکی از آنها خراب شود .
4. آداپتور‌ها به صورت منظم در دوره زمانی معین بررسی شود.
5. اگر از دوربین مداربسته در فضای باز استفاده می‌کنید حواستان به شرایط آب و هوایی نیز باشد و از کاور فلزی یا دوربین ضد آب استفاده کنید.
6. برای جلوگیری از سرقت دوربین ، آن را دور از دسترس قرار دهید. به عنوان مثال بالای دیوار، لبه بام یا در جاهای مخفی استتار کنید.
7. برای جلوگیری از ایجاد تار عنکبوت از اسپره ضد ویروس استفاده شود.
8. لنز دوربین بهتر است هر دوسال یکبار تعویض شود.
9. تمیز نگهداشتن دوربین هم بسیار مهم است.
10. با یک متخصص به صورت منظم در ارتباط باشید.

بازیابی فیلم دوربین مدار بسته

ریکاوری دوربین‌های مداربسته

چند نکته اساسی جهت جلوگیری از بین رفتن اطلاعات DVR

1. در بعضی موارد، کاربران به علت عدم آشنایی با کارکرد دستگاه، برای مشاهده یا ذخیره فیلک، هارد را از دستگاه DVR جدا و به کامپیوتر متصل می‌کنند. در اغلب موارد اینچنینی کامپیوتر، در شناسایی پارتیشن هارد موفق نبوده و آن را به عنوان یک هارد خام در نظر می‌گیرد. اشتباهی که کاربر مرتکب می‌شود این است که با اتصال مجدد هارد به DVR باعث فرمت شدن آن می‌شوند. پس به هیچ عنوان هارد را ازدستگاه DVR برای دیدن فیلم‌های خود خارج نکنید و در صورت جدا کردن مجددا وصل نکنید.
2. از اطلاعات گذشته در صورت امکان Back Up تهیه نمایید.
3. زمان نصب دستگاه تنظیمات، سیکل زمانی ذخیره اطلاعات و طریقه‌ی دیدن اطلاعات گذشته را یاد بگیرید.
4. برای جلو گیری از نوسانات برق و آسیب دیدن هارد، از محافظ برق برای دستگاه DVR خود استفاده کنید. همچنین در هنگام قطع برق، حتما تاریخ و ساعت DVR خود را مجددا تنظیم کنید چون به علت تنظیم نبودن تاریخ مجبور به دیدن تمام فیلم‌ها می‌شوید.

ریکاوری فیلم‌های حذف شده

در زمان سرقت، اگر فرد خاطی زمان داشته باشد ممکن است اطلاعات دوربین مداربسته را بصورت دستی و با دستگاه دوربین مداربسته پاک کند. در این صورت باید توجه داشته باشید که سریعا ضبط را متوقف کنید تا اطلاعات جدیدی روی دستگاه ذخیره نشود. هر چقدر اطلاعات جدیدی ذخیره شود درصد ریکاوری دوربین مدار بسته کمتر می‌شود. ولی آیا در شرایطی که اطلاعات عمدی پاک شده باشند قابل ریکاوری هستند؟ باید گفت که تا زمانی که اطلاعات جدیدی رکورد نشده باشد، ریکاوری فیلم‌های حذف شده دوربین امکان بازگشت دارند. البته مهم است که مراحل ریکاوری به افراد غیر متخصص داده نشود. در این صورت با دستکاری فرد غیر حرفه‌ای ممکن است دیگر به فیلم‌ها دسترسی پیدا نکنید. البته ریکاوری بستگی به مدل دستگاه هم دارد اما در کل اطلاعات بصورت کامل قابل ریکاوری هستند.

ریکاوری فیلم‌های دستگاه ضربه خورده

گاهی اوقات سارق یا سارقین، به دلیل کمبود زمان، با ضربه زدن به دستگاه باعث نابودی فیلم‌ها می‌شوند. اگر هارد دستگاه بر اثر ضربه خراب شود آیا اطلاعات آن قابل ریکاوری می‌شوند؟ در این صورت ریکاوری شدن و یا نشدن اطلاعات بستگی به مقدار ضربه دارد. ما در مجموعه‌ی امداد سیستم آخرین تجهیزات روز دنیا را فراهیم کرده‌ایم. بنابراین تلاش می‌کنیم تا بصورت سخت افزاری و حتی جراحی هارد، ریکاوری اطلاعات پاک شده دوربین مداربسته شما را انجام دهیم.
اگر اطلاعات هارد به دلیل ضربه دیدن، نمایش داده نشوند چه باید کرد؟ در این شرایط ممکن است هد هارد بخاطر ضربه‌ای که دیده است ضعیف یا خراب شده باشد. در این حالت اصلا نباید هارد به دستگاه وصل شود. چرا که به هارد فشار می‌آید و ممکن است وضعیت خراب تر شود. پس سریع‌تر هارد را از برق بکشید.

نرم افزار ریکاوری هارد دوربین مدار بسته

برای ریکاوری دوربین مدار بسته، هیچ کدام از نرم افزارهای رایگان در بازار کارایی ندارند. به علت متفاوت بودن فایل سیستم هاردهای DVR اغلب نرم افزارهای موجود در بازار سیستم فایل‌های DVR را پشتیبانی نمی‌کند. در دنیا فقط دو نرم افزار جهت بازیابی DVR مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نرم افزارها نیز فقط و فقط توانایی ریکاوری DVR را دارند. ضمن اینکه هیچ کدام از این دو نرم افزار نسخه رایگان ندارند و حتما باید خریداری شوند. هزینه خرید آنها بالغ بر ۱۰۰۰ دلار می‌باشد که برای یک کاربر عادی چندان ارزش ندارد. ما در این مجموعه آپدیت‌های این نرم افزار را داریم. بنابراین قابلیت ریکاوری فیلم‌های حذف شده، فرمت شده و خراب شده‌ی دوربین‌های مدار بسته را داریم.

ریکاوری انواع دوربین‌های DVR و NVR

در بعضی از مواقع هارد DVR یا NVR دچار آسیب فیزیکی جدی می‌شود. در این حوادث ابتدا باید مشکل فیزیکی هارد برطرف شود. سپس با کمک نرم افزارهای مخصوص، در صدد بازیابی فیلم‌های پاک شده دوربین مداربسته بر آیئم. تنظیمات هاردهای DVR بر این اساس دوره‌های 30 روزه است. به این شکل که هارد در روز ۳۰ که فضای هارد پر شده است روز یک را پاک کرده و روز ۳۱ را به جای روز اول جایگذاری می‌کند. پس برای ذخیره روز دوم بعد از سیکل یک ماه، روز دوم سیکل اول را پاک کرده و روز دوم از سیکل دوم را جا گذاری می‌نماید. تمام تنظیمات DVR بر این اساس است که هنگام پر شدن، قدیمی‌ترین فضا پاک شود. در این شرایط معمولا رسیدن به اطلاعات سیکل اول غیر قابل ریکاوری می‌باشد.

ریکاوری دوربین مداربسته DVR/ NVR در مرکز ریکاوری امداد سیستم